MERSİN’İN Tarsus ilçesinde yaşayan ev hanımı Cansu Sözüanık (21), kalbindeki büyük bir deliğe rağmen 3 yıl arayla 2 çocuk dünyaya getirdi. İlk çocuğunda durumun farkında bile olmayan genç kadın ikinci çocuğunun doğumu için anestezi muayenesi olurken kalbinde doğuştan delik olduğu anlaşıldı. Doğumun ardından Cansu Sözüanık’ın kalbindeki delik, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde koltuk altından girilerek uygulanan yeni teknikle kapatıldı.

 

3 GÜN KALA FARK EDİLDİ

Bir fabrikada çalışan Mustafa Sözüanık’la evli olan Cansu Sözüanık, 3 yıl önce ilk çocuğu Utku’yu dünyaya getirdi. Geçtiğimiz Mayıs ayında ikinci çocuğu için Tarsus’taki bir özel hastaneye giden genç kadına, sezaryen için doğumdan 3 gün önce anestezi muayenesi yapılırken, kalbinden ses geldiği anlaşıldı. Kardiyoloji servisinde muayene olması gerektiği söylenen Cansu Sözüanık, bunun üzerine bir kamu hastanesine gitti. Burada yapılan tetkiklerin ardından doktorlar “Doğuştan kalbinde büyük bir delik var. Doğum yapmak için kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye gitmelisin” dedi.

 

ÖNCE DOĞUM YAPTI

Medical Park Tarsus Hastanesi’ne gelen genç kadını önce Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mahmut Güden, ardından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Tasal muayene etti. Doç. Dr. Tasal, doğumdan sonra yapılacak ameliyatla kalpteki deliğin kapanabileceğini söyledi. Bunun üzerine 13 Mayıs 2015 tarihinde Cansu Sözüanık, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde sezaryen operasyonuyla Kumsal adını verdiği kızını dünyaya getirdi. Doğumdan 25 gün sonra 10 Haziran’da ise kalbi için ameliyata alındı. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay tarafından gerçekleştirilen operasyonla genç kadının sağ meme altından giriş yapılarak kalbindeki delik kapatıldı.

 

CESARET BULDUM

Operasyondan sadece 36 saat sonra yeniden kızını emzirmeye başlayan Cansu Sözüanık, “Daha önce nefes darlığı yaşıyordum. Göğüs hastalıkları uzmanlarına gitmiştim ama sonuç alamamıştım. İlk doğumumu farkında olmadan delik kalbimle yapmışım. Durumun ortaya çıkınca, Op. Dr. Kerem Yay’ın desteğiyle cesaret bulup ameliyatı kabul ettim. Kendisi benimle ağabey gibi ilgilendi, moral verdi. 5 saat süren ameliyat sonrası ben baygınken bile bebeğimin sütsüz kalmaması için sağdırmış. Şimdi çok iyiyim” dedi.