Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Ün Emekli Oldu

Adana Numune Hastanesi’nde 13 yılı başhekimlik olmak üzere 27 yıl görev yaptıktan sonra 2017’den bu yana Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hekimlik görevine devam eden, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Ün emekliye ayrıldı. Adana sağlık dünyasına yaptığı katkılarla tanınan, meslek hayatında 30.000’den fazla çocuğu ameliyat eden Op. Dr. Mehmet Ali Ün’ü emeklilik töreninde meslektaşları, hemşireler, teknisyenler, çocukluk arkadaşları ve ailesi yalnız bırakmadı.  

45 YILLIK ANILAR TAZELENDİ 

Törene Çukurova Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Ünal Zorludemir, Adana Eski İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Pişkin, Çukurova Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Yücesan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sapmaz, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Öğretim Üyesi İlknur Banlı Cesur, eski Adana Milletvekili işadamı Mehmet Ali Bilicii ve Op. Dr. Mehmet Ali Ün’ün mesai arkadaşları ve ailesi katıldı. 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Op. Dr. Mehmet Ali Ün’ün meslek hayatının anlatıldığı slayt gösterisiyle başlayan törende daha sonra eski hocaları ve mesai arkadaşları ile bürokratlar kürsüye çıkıp anılarını paylaştı. 

HERKESE ÖRNEK OLAN BİR DOKTOR 

Kimi zaman duygusal, kimi zaman esprili anların yaşandığı törende konuşan Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, Op. Dr. Mehmet Ali Ün’ün kişiliği ve mesleki özellikleriyle herkesin örnek aldığı bir isim olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çetinkünar, “Ben kendisini 11 yıldır tanıyorum. Onun hem mesleğinde hem yöneticiliğinde bu ülke için ne kadar önemli işler yaptığına kısmen şahit oldum, geçmişte yaptıklarını başkalarından dinledim.” dedi. Törende daha sonra Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ile meslektaşları ve çalışma arkadaşları, Op. Dr. Mehmet Ali Ün’e teşekkür plaketi ve çiçek verdi.  Op. Dr. Mehmet Ali Ün de yaptığı konuşmada çiftçi ve köylü bir ailede dünyaya geldiğini, öğretmenlerinin desteğiyle okuduğunu belirterek meslek hayatından ilginç anekdotları aktardı. 

OP. DR. MEHMET ALİ ÜN KİMDİR? 

Mehmet Ali Ün, Adana’nın Ceyhan ilçesinde 1953 yılında doğdu. Ceyhan Lisesi’ni bitirdiği 1970’te Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İngilizce tıp eğitimine adım attı. 1977’de mezun olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimine başladı. 1977-1982 yılları arasında üniversitede Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nın gelişmesinde rol aldı. 1982-1984 yılları arasında tabip subay olarak askerliğini yaptıktan sonra Adana Devlet Hastanesi’ne çocuk cerrahisi uzmanı olarak atandı. 1987’de aynı hastanede başhekim yardımcılığı görevine atandı ve bu görevi 3 yıl sürdürdü. 1990 yılında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Kurucu Başhekim olarak atandı ve bu görevi 13 yıl sürdürdü. Başhekimlik görevi boyunca Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, ihtisas hastanesi statüsüne geçişini gerçekleştirdi, yeni acil servisi, Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Seyhan Uygulama Merkezi’ni kurdu. 2003’ten 2017’ye kadar Adana Numune Hastanesi’nde hekimlik görevini sürdürdü. 2017’de Adana Şehir Hastanesi’nde göreve başlayan Op. Dr. Mehmet Ali Ün, kısa süre önce emekliye ayrıldı. Mesleği boyunca idareciliğinin yanı sıra 30.000’den fazla çocuğun ameliyatını ve 125 binden fazla çocuğun muayenesini yaptı.