'Alveoler Kret Augmentasyonu (Kemik Miktarının Arttırılması)' ve 'İmplant Uygulamalarında Komplikasyonlar' konuları masaya yatırıldı. Mavi Sürmeli Oteli'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Yaman, diş hekimlerinin çok ciddi sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, Adana'da birkaç ay önce kanal tedavisi sevklerinin kesildiğini, bunun bir takım nedenleri olduğunu anlattı. Sorunun çözümü noktasında çaba sarf ettiklerini ve önümüzdeki günlerde bir sonuca ulaşmayı beklediklerini dile getiren Yaman, Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi'nin; 'Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne (ADSM) dönüştürülmek istendiğini hatırlattı.

“ADSM'LERE GİDENLERİN YÜZDE 80'İ ALDIĞI HİZMETTEN MEMNUN DEĞİL”
Bu girişimin, Barajyolu, Mahfesığmaz ve Kenan Evren Bulvarı'ndaki diş hekimlerini olumsuz etkileyeceği gibi birçok diş hekiminin muayenehanesini kapatmak zorunda kalabileceğini vurgulayan Yaman, bu durumun sadece bölgedeki değil, kent merkezindeki muayenehanelerinin yaklaşık yüzde 40'ını da olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi. Yaman, “Tüm diş hekimleri bu durumdan rahatsız. Biz doğru tedaviyi savunuyoruz. ADSM'lere giden hastaların yüzde 80'ini, aldıkları hizmetten memnun değil. Bu durumla ilgili odada komisyon kurduk. Biz bu çalışmayı iptal ettirmek için önümüzdeki hafta Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere AK Parti İl Başkanı Sayın Mustafa Kebude ile de görüşeceğiz” dedi.

“BİRKAÇ YIL İÇİNDE MUAYENEHANELERİN YÜZDE 50'Sİ KAPANABİLİR”
Temel amacın vatandaşlara hizmet edilmekse, o zaman ADSM'lerin gelir düzeyi düşük olan vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelere kurulması gerektiğini savunan Hasan Yaman, bu noktada da İller Bankası'nın bulunduğu bölgeye ADSM açılmasının da hiçbir mantığı olmadığını ifade etti. Yaman, “Bunun tek mantığı var o da muayenehaneleri kapattırmaktır. Tamamen bizlerle uğraşıyorlar. Bazı illerde 3-5 muayenehane kaldı. Birkaç yıl içinde Adana da muayenehanelerin yüzde 50'si kapatmak zorunda kalabilir. Bu gibi sıkıntıların üstesinden gelmek için bütün diş hekimi arkadaşlarım oda çalışmalarına destek olmalı, her çalışma ve etkinliğe katılmalıdır. Adana Dişhekimleri Odası üyeleri ile güçlü olmalı ki sözü dinlensin, itibar görsün. Biz her türlü gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz. Sevk konusunda bir karmaşa var ama ben söz veriyorum bu işi çözeceğiz” diye konuştu.