Kurumun daha çok yeni olmasına rağmen, güler yüzlü personeli, yetişmiş sağlık kadrosu ve güçlü dinamizmi ile Adana´nın ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin büyük bir kısmını gerçekleştirdiğini belirten Kemik, "Sağlık Bakanlığı’nın; sağlıkta dönüşüm projesinin önemli bir ayağı olan ağız ve diş sağlığı merkezleri, verdikleri hizmetin kalitesi, geniş bir toplum kesimini kucaklaması, her geçen gün daha da kendisini geliştirmesi ile hastalarımızın ağız ve diş sağlığı problemlerine çözüm üretmektedir. Daha fazla hastamıza, daha modern bir ortamda tedavi olma imkânı sunabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

Çukurova ve Yüreğir ilçelerindeki Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Tedavi ve Protez Merkezlerinin vatandaşlara daha fazla zaman aralığında hizmet sunabilmek amacıyla vardiya çalışma sistemine geçildiğini, mart ayı başından bu yana 16:00-24:00 saatleri arasında 100. Yıl Mahallesi’ndeki Merkezinde hizmet sunmaya başladıklarını söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Dt. Ömer Lütfi Koca da yaptığı açıklamada, 100. Yıl Merkezi ile bağlı birimleri Yüreğir Diş Tedavi ve Protez Merkezinde toplam 46 diş ünite bulunduğunu, 56 diş hekimi ve 19 hemşire ile hizmet verdiklerini ifade etti. Koca, “Tüm personelimiz özveriyle çalışmakta ve muayenehane konforunda hizmet verilmektedir. Merkezimizde; muayene, diş çekimi, lokal çene cerrahisi tedavileri, ışınlı dolgu, amalgam dolgu, kanal tedavisi, total ve parsiyel protez, (tam ve yarım damak), diş taşı temizliği, koruyucu diş hekimliği uygulamaları gibi işlemler yapılmaktadır” diye konuştu.