Adana’nın tanınmış ve köklü ailelerinden Döner ailesi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği içinde bulunan eğitim salonu ve kütüphanesine çağın tüm gereksinimlerini karşılayan bilgisayar slayt cihazlarının da bulunduğu dijital yenileme desteğinde bulundu.

Konuyla ilgili Genel Cerrahi Servisi Eğitim Salonu ve Kütüphanesinde Döner ailesinin de katılımıyla minik bir tören düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doktor Öğretim Üyesi Orçun Yalav, “kütüphanemiz geçtiğimiz yıl emekli olan öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’in anabilimdalı başkanlık görevi yaptığı dönemde, şu an emekli olan kliniğimizin kurucu öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Uğur Erkoçak hocamızın yoğun çabaları ile açıldı ve bugün çok değerli Döner ailesinin katkılarıyla çok daha kullanışlı hale geldi” ifadesini kulandı.

Türkiye’de Genel Cerrahi alanında oldukça sevilen ve sayılan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’'nın kurucu hocalarından emekli Prof. Dr. Emin Uğur Erkoçak ise yaptığı konuşmada yıllar öncesinde kıt olanaklarla çok önemli toplantılar yaptıklarını gerek aldıkları eğitimlerin, gerek verdikleri eğitimlerin bugüne oranla yine geçmişte zor şartlarda olduğuna dikkati çekerek gelinen noktada ise bilgiye ulaşmanın son derece rahat olduğuna değindi. Erkoçak konuşmasının  ardından eğitim salonu ve kütüphaneye dijital katkı sağlayan Döner ailesinden Belma Döner’e bir teşekkür plaketi verdi. Plaketin ardından konuşan Belma Döner ise tıp alanındaki değerli çalışmalarından dolayı hekimlere teşekkür ederek katkı sunmaya her zaman hazır olduklarının altını çizdi.

Daha sonra söz alan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, tedavi yönlerinin yanı sıra en büyük özelliklerinin iyi eğitim almış sağlık ekibini tıp camiasına kazandırmak olduğunu dile getirerek bu salonun tamda bu amaca hizmet edeceğinin altını çizdi. Salonu hekimlerin yanı sıra hemşirelerin eğitimi konusunda da kullanacaklarını dile getiren Parsak, Genel Cerrahi ekibi olarak alanlarına giren birçok hastalıkta yetişmiş hekim gücünü hastalarla buluşturmayı hedeflediklerine de vurgu yaptı.