Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde sendika üyeleri ve sağlık çalışanları ile bilikte basın açıklaması yapan  Türk Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Arif Dağlı, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasını istedi. Döner sermaye sisteminin sağlık çalışanları için sorunlar yumağına ve haksızlık sistemine dönüştüğünü söyleyen ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle sağlık çalışanlarının emekli olduklarında gelirlerinin yüzde 50’sinden fazlasını kaybettiklerine dikkat çeken Dağlı,  Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda başlattıkları dilekçe kampanyasına gösterilen yoğun bir katılım olduğunu belirtti.

“Birçok hastanede döner sermayeler geç ödenmekte ve eksik yatırılmaktadır. Entegre hastanelerde ve toplum sağlığı merkezlerinde ise düşük döner sermayeler nedeniyle çalışanlar mağdur edilmektedirler. Tüm bunlar yaşanırken döner sermaye yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle sağlık çalışanlarının döner sermayelerinde 200 TL’ye varan düşüşlere neden olunmuştur. Adaletsizlik bitirileceğine arttırılmış, Çalışanlar çözüm isterken yeni sorunlarla karşılaşmışlardır” diye konuşan Dağlı,  döner sermaye sisteminin tüm bu sorunlarla çalışma hayatını sağlık çalışanlarına adeta zindan çevirdiğini söyledi. Zorlu geçen ve uzun süren bir çalışma hayatının ardından alınan maaşla sıkıntı çekmeden hayatını sürdürebilmenin tanımı olan emekliliğin  sağlık çalışanları için bir hayal olduğunu dile getiren Dağlı, “Yıllarca özveri ile sağlık hizmetlerini yürüten, yurdun dört bir yanında, gece gündüz demeden şifa dağıtan çalışanlar emeklilikte adeta sefalete mahkûm edilmişlerdir. Kısacası bugün sağlık çalışanları için emeklilik yeni bir çile döneminin adıdır. Tüm sağlık çalışanları emeklilik günlerini endişe ile beklemektedirler” dedi.

 

SESİMİZİ BAKANLIĞA DUYURACAĞIZ

Sağlık çalışanlarını emeklilik endişesinden kurtarmak, emeklilikte sıkıntı çekmelerinin önüne geçmek için döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasının şart olduğunu bildiren Dağlı,

Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda başlattıkları dilekçe kampanyasına gösterilen yoğun katılımın bu hakkın ne kadar çok istendiğinin kanıtı olduğunu söyledi. Dağlı, “Bugün biz bu haklı talebi bir kez daha dile getiriyor ve döner sermayeleri emekliğe yansıtın diyoruz. Maliye ve Sağlık Bakanlığı’nı bu konuda adım atmaya davet ediyoruz. Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını aldığı, adaletli bir paylaşımın yapıldığı, vaktinde ve tam ödenen, emekliliğe de yansıtılarak geleceğimizi de garanti altına alan bir sistem istiyoruz” dedi.

 Türk Sağlık-Sen olarak bu konudaki mücadelelerini sonuç alana kadar sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulayan Dağlı, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi’nin Maliye Bakanlığı önünde bir eylem yaparak sağlık çalışanlarının sesini Maliye Bakanına da ileteceğini ifade etti.