BAKANLIK HASTALANMALARI VE ÖLÜMLERİ ENGELLEYECEK TEDBİRLER ALMALIDIR

Tüm dünya ülkelerinde ve Türkiye’de Covid 19 pandemisinin ciddiyetini koruyarak devam ettiğini ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş şöyle konuştu;

Bugüne kadar dünyada 440 milyon vaka ve 6 milyona yakın ölüm görülmüştür. Ülkemizde ise 14 milyonu aşan vaka ve 100 binlere yaklaşan ölüm görülmüştür. Ülkemizde ise haftada 500 binin üzerinde yeni vaka görülmekte ve 1500 e yakın vatandaşımız Covid-19 nedeniyle vefat etmektedir. Pandemi ciddiyetini koruyor iken Sağlık Bakanlığı’nın görevi vatandaşlarının hastalanmasını ve ölmesini engelleyecek tedbirler almak olmalıdır. Durum bu halde iken Sağlık Bakanlığının pandemi ile savaşı tekrar sekteye uğratacak tavır ve davranışları endişe vericidir”

 PANDEMİ PİKİ SONA ERENE KADAR KURALLARA UYULMALIDIR

Maske konusunda yaratılan karmaşa nedeniyle sorunlar çıkacağının açık olduğunun altını çizen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Biz hekimler açısından hastaneler ve ASM’lerde maske takılması yönünde uyarılarımız olumsuz tavırlarla karşılanma riski taşımaktadır. Aynı zamanda sağlık personelinin daha çok hastalanmasına ve hizmetin yürütülmesinde aksamalara neden olacaktır. Bu noktada yapılması gereken pandemi piki sona erene kadar kurallara sıkı uyulması ve aşılama oranının hızla yükseltilmesi gereklidir. Sağlık Bakanlığına aldığı kararı tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz. Halkımızı da hasta olmamak için kurallara sıkı bir şekilde uymaya çağırıyoruz.