Atatürk Anadolu Sağlık ve Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Saadet Önal ve Dr. Danış Aygün, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu, Gençlik Lideri Atalay Yalınız ve Ebru Yıldız katıldı.

 

Dr. Saadet Önal, sigaranın zararlarından söz eden, sigara nedeniyle dünya üzerinde ülkede gün geçtikçe ölüm vakalarının arttığını, gençlerin sigara firmaları için hedef kitle haline geldiğini ve her geçen gün sigara içenlerin yaşlarının düştüğünü anlattı.

 

Dr. Danış Aygün ise, gençlerin sigaraya  başlamamaları için caydırıcı önlemler alınması gerektiğini belirterek, “Sigarayı bırakmak isteyenlere bilimsel destek veriyoruz. Ne yapması gerektiğini ve sigaranın organizmaya verdiği hasarları anlatıyoruz. Sigaraya bağlı sebeplerden kaynaklanan hastalıkların neler olduğu konusunda aydınlatıyoruz” dedi.

 

Öğretmen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda sigaranın zararları ve daha önce sigaradan kaynaklı çeşitli hastalıklara yakalanan hastaların belgesel filmi izletildi. Program sonunda Gençlik Lideri Atalay Yalınız ve Ebru Yıldız öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı, projeleri, Adana Gençlik Merkezi ve Yüreğir Gençlik Merkezi hakkında bilgilendirdi.