Adana Eczacı Odası (ADEO)Yönetimi “Covid-19’u Önlemek Adına Farkındalık ve Covid-19 ile Mücadelede Hayatını Kaybeden Sağlık Emekçileri Anısına” Maske, Mesafe, Hijyen, Aşı teması ile kaplanmış 4x4 bir araç ile RAİD kategorisinde Transanatolia 2021 yarışına katılacak olan Ecz. Barış Sönmez ile Dr. Lami Günay’ı ağırladı.

ECZ. YALBUZDAĞ, “AŞI, TEK ÇARE OLARAK KARŞIMIZDA DURUYOR”

ADEO Genel Sekreteri Ecz. Oğuzhan Sürme, YK Üyeleri Ecz. Erdem Kızıltepe, Ecz. Tuğçe Dalkır ile Denetleme Kurul Üyesi Ecz. Hakan Deniz’in hazır bulunduğu görüşmede Covid-19’u önlemek ve farkındalık yaratma adına Transanatolia 2021 yarışına katılacak olan Ecz. Barış Sönmez ile Dr. Lami Günay’ı takdir ettiklerini ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Aşı olmaları konusunda halkın daha bilinçlendirilmesi için farkındalık yaratılmasını çok önemsiyorum. İnsanların karşısına somut materyallerle çıkılması da önemli. Aşı, pandemiden korunmada tek çare olarak karşımızda duruyor. Aşı olunmadan, virüse karşı bağışıklık sağlanmadığı zaman sağlığımız elden gideceği gibi önümüzdeki günlerde eğitim başlamaz, üniversiteler açılmaz. Normal hayata dönülemez olacak. Hem ekonomik anlamda hem de psikolojik olarak herkes etkilenecek. İnsanlar çok bunaldı. Herkes tatile çıkmak istiyor, dışarıda yemek yemek istiyor. İşte bunların olması için korunma kurallarına uyulması ve aşı yaptırılması şarttır. Dünya ülkelerinde aşıya erişemeyen ülkeler varken bizlerin aşıya ulaşması büyük avantaj. Lütfen herkes randevusunu alıp, aşısını yaptırsın. Aşı karşıtlığı bir işe yaramaz. Geçen yıl yaşanan sıkıntıları unutmadık. O günlere dönmek istemiyoruz. Halkımızı bilinçlendirme adına yola çıkan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

DAHA FAZLA HAYAT KAYBEDİLMESİN

Tüm sağlık çalışanları adına Transanatolia 2021 yarışına katılacak olan Ecz. Barış Sönmez ile Dr. Lami Günay, yaptıkları bilgilendirme de “Transanatolia 2021; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) resmi yarışı olup, 13 Ağustos 2021 tarihinde Eskişehir’den start alarak Kızılcahamam, Çankırı, Çorum, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden Kars-Sarıkamış’ta 21 Ağustos 2021’de son bulacak. 2400 km’lik bir yarış rotası ile beraber 14 gün boyunca yaklaşık 5000 KM yol kat edilecek. Temamıza uygun kaplanmış aracımızla anma ve farkındalık projemizi kamuoyu ile paylaşma imkânımız olacak. Çünkü Transanatolia Eskişehir’den Kars’a kadar, Anadolu’nun büyük bir kısmını geçiyor ve bize, tüm Anadolu halkına bir mesaj vermeye imkân tanıyor. Biz hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için uzun bir yolculuk ama aynı zamanda bir anma töreni gerçekleştiriyoruz. Daha fazla sağlık çalışanının ve yurttaşımızın hayatını kaybetmemesi için de bunu bir sosyal sorumluluğa dönüştürmek istedik.” dediler.

DR. NACAR, “AŞI OL, İYİ OL”

Açıklamanın ardından Adana Eczacı Odası Yönetimi ile birlikte Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar’ı da ziyaret eden ekip, burada da takdirle karşılandı. 

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, ziyaretlerine gelen ekibin sosyal duyarlılık refleksi ile başlattıkları faaliyetin, Sağlık Bakanlığımız tarafından da desteklendiğini bu vesile ile kendilerini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ziyarette covid-19 pandemisinden kurtulmada en etken yolun aşılanma olduğu söyleyen Dr. Halil Nacar, “Lütfen herkes aşı olsun. Şu an hastanelerimizde yatan vakaların çoğunu aşısız insanlar oluşturmaktadır. Aşı olan insanlar hastalığı çok hafif atlatmaktadırlar. Aşı ol, iyi ol.” diyerek farkındalık yaratma amacıyla yola çıkan ekibe başarılar dileyerek teşekkür etti.