ADEO'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dominik Cumhuriyetinde iktidarı ele geçiren Rafael Trujillo diktatörlüğüne direnen Patria, Minerva ve Maria Teresa adlı üç kız kardeş 25 Kasım 1960 yılında, tecavüz edilip öldürüldüler. Mirabal Kardeşlerin "suçu" ülkelerini soluksuz bırakan zulme dur demeleriydi. Direnmenin bedelini önce bedenleri ile ödediler…
Birleşmiş Milletler 1999 yılında, 25 Kasım‘ı "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü" olarak ilan etti ve Mirabal Kardeşler kadına yönelik şiddetin sembolü olarak ölümsüzleştiler.
Mirabal Kardeşlerin katledilişinin üzerinden neredeyse yarım asır geçmesine rağmen, kadına yönelik şiddet aynı güncelliğiyle sürmektedir.
Şiddetin ortadan kaldırılması yönünde köklü bir gelişme yaşanmadığı gibi; savaşlar, işgaller, yoksulluk ve sefalet sonucu kadına yönelik şiddet artarak devam etmektedir.  Biliyoruz ki dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, kendi hayatına dönüp bakan her  kadın, şiddetten arınmış bir ömre rastlayamayacaktır. Şiddet kadınları, kadınların onu tanıdıklarından daha iyi tanır ve hep en korumasız, en umulmadık anlarında bulup vurur… 
Bugün ülkemizde ve dünyada kadınların tarihi yine şiddetin gölgesinde yazılmaktadır. Dünyanın pek çok yerinde kadınlar, savaşın ve işgalin içinde tacizler, tecavüzler, işkenceler ve ölümler yaşamaktadırlar. 
Kadınlar namus sebebiyle sokak ortasında katledilmekte,adaletine sığındığımız yargı ise, katilimizi iyi halden serbest bırakmaktadır.
Şiddetin sarmalında tükenen hayatlarımız krizin yarattığı ekonomik saldırıyla daha da çekilmez hale gelmiştir. Zaten işsiz olanımız eve iyice kapanarak çaresizleşirken, çalışanlarımız işsiz kalmakta, daha az ücretle, daha uzun saatler boyunca, güvencesiz ve esnek çalışmaya zorlanmaktadır.
Biz kadınlar, kazananı belirsiz ama kaybedeni mutlaka kadın olan savaşlara, namus ve intihar kisvesi altındaki kadın katliamlarına, her türlü ayrımcılığa, yok sayılmaya,  krizin yükünü sırtımızda taşımaya,yoksullaştırılmaya, güvencesiz yaşamlara yani bize yönelen her türlü şiddete dur deme zamanıdır.
Tüm meslektaşlarımıza kadına yönelik ayrımcılık, sömürü ve şiddet sorununun yakıcı önemini bir kez daha hatırlatır, tüm kadın meslektaşlarımızı kadınların özgür ve eşit olduğu bir dünya için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."