Adana Sheraton Otel'de düzenlenen Balo’ya Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eda Kumcu, yardımcıları Prof. Dr. H. Ali Döndaş ve Dr. Öğr. Üyesi Umay Merve Güven ve Öğretim Üyeleri, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, eczacılar ile Eczacılık Fakültesi öğrencileri katıldı.

"BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

ADEO Yönetim ve denetleme kurulu üyeleriyle birlikte sahneye çıkan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, ‘14 Mayıs Eczacılık Günü’nün anlamına ilişkin yaptığı konuşmada “Pandemi nedeniyle uzun zamandır bir araya gelememiştik. Bugün burada birlikte olmaktan çok mutluyuz. Hepiniz hoş geldiniz. Yönetim kurulum ve diğer kurullardaki arkadaşlarım gücümüzü sizlerden alıyoruz. Destekleriniz için teşekkür ederiz. Bildiğiniz gibi eczacılıkta sorunlar var. Eczacılık Fakültesi öğrencilerimizin istihdam sorunu var. Yeni açılan eczanelerin, yardımcı eczacıların, kamu’da, sosyal güvenlikte çalışan meslektaşlarımızın sorunları var. Hepsini biliyoruz. Bu birliktelikle bu sorunların üstesinde her türlü gelip, çözüm yolu bulacağımız inancındayım. Biz büyük bir aileyiz. Bugün mesleğimize yıllarını vermiş ağabey ve ablalarımıza bizlere yol gösterip, tecrübelerinden faydalanmamıza olanak sağladıkları için şükranlarımızı sunmak, bir nebzede olsa mutlu olmalarını görmek için 50 ve 30 yıllık plaket vereceğiz. Kendilerinin ve tüm meslektaşlarımızın ‘14 Mayıs Eczacılık Günü’nü içtenlikle kutluyorum.” diye konuştu.

MESLEKTE 50 VE 30 YILINI DOLDURAN ECZACILARA PLAKET

Eczacılık mesleğinde 50 yılını dolduran Ecz. Cavit Benlidayı, Ecz. Ethem Şen, Ecz. Fevziye Özçelik, Ecz. Halime Sümer, Ecz. Haşim Sökün, Ecz. İnci Küçükusta, Ecz. Mustafa Gökahmetoğlu ve Ecz. Saniye Tek’e. Mesleğinde 30 yılını dolduran Ecz. Dilek Tansğ, Ecz. Esin Güngör Demirbaş, Ecz. Fahri Mert, Ecz. Gülşen Batmaz, Ecz. Gültekin Gündüz, Ecz. Hacı Yusuf Demirel, Ecz. Hüseyin Çavuş, Ecz. Müberra Kara, Ecz. Nazmiye Gür, Ecz. Oğuz Ceyhanlı, Ecz. Oktay Vurankaya, Ecz. Semire Önal, Ecz. Şükran Sonuzun, Ecz. Tülin Kölük ve Ecz. Tülün Bostancı’ya plaketleri oda yöneticileri tarafından verilmesinin ardından ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ’a sürpriz doğum günü pastası kesildi.

MEGABAND UNUTULMAZ GECE YAŞATTI

Şefliğini Muhittin Şengönül yaptığı MegaBand Orkestrası Solistleri Orçun Utlu ve Tuğçe Yılmaz gecede seslendirdikleri Yabancı ve Türkçe Pop eserlerle katılımcıları mest ederken güncel ve hareketli parçalarla eczacılara unutulmaz bir gece yaşattılar. MegaBand Orkestra Şefi Muhittin Şengönül, eczacılara yönelik yaptığı konuşmada “Özellikle pandemi sürecinde herkes evlerine kapanmışken 7/24 eczanelerde, hastanelerde halk sağlığı için kendi sağlığını hiçe sayarak görev başında bulunan eczacı, hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına sonsuz minnet duyuyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün sizleri eğlendiriyor olmaktan bizlerde büyük keyif aldık. En kötü gününüz böyle olsun.” diyerek çalıp söyledikleri eserlerle katılımcıları gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendirdiler.