14 Mayıs Eczacılık Günü Münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk bırakan eczacılar planladıkları etkinliklerinin iptalini duyurduğu basın açıklamasını yarıda kesip, hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulundu.

Açıklamasında çok üzgün olduğunu dile getiren Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “ Soma’da yerin yüzlerce metre altında maden ocaklarında çalışan bir çok emekçinin hayatını kaybetmesine neden olan maden faciasından duyduğumuz acı ve üzüntüyü sizlerle paylaşıyor, olayda hayatını kaybeden emekçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Yıllardır iktidar uğruna keskin söylemlerle ülkeyi kutuplaştıran siyasilerin, bu keskin tavırlarını artık vatandaşlarının rahatı, huzuru ve can güvenliği için kullanmalarını diliyor, gerekçesi her ne olursa olsun insanlar ölmeden, ocaklara ateş düşmeden tedbirlerin alınması gerektiğini ve her vatandaşın can güvenliğinin devlet tarafından sağlanmak zorunda olduğunu bir kez daha sizlerin aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” ddedi.

Adana Eczacı Odasına kayıtlı eczacılar gün boyu Kızılay Adana Şubesine kan bağışında bulunarak destek oldular.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yapılan iyiliğin boşa gitmediğini verilen her damla kan’ın bir hayat kurtardığını ifade ederek ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan’a teşekkür edip, plaket verdi.