Adana'da Numune Hastanesi'ndeki ihalelere fesat karıştırmak ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nu zarara uğratmak suçlamasıyla gözaltına alınan aralarında hastanenin eski başhekimi ve yardımcılarının da bulunduğu 2'si kadın 10 kişi "çete" suçlamasıyla adli mercilere sevkedildi.
Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu, Numune Hastanesi'nde ihaleleri yakın takibe aldı. Polis, bazı ihalelerde devletin binlerce lira zarara uğratıldığını, ayrıca faturaların şişirilerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nun zarara uğratıldığını belirledi. İhalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla 33 kişi gözaltına alındı. İfadelerin ardından 23'ü serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nde 4 günden bu yana gözaltında tutulan eski Başhekim Metin Aydın ile eski yardımcısı Dr. Yakup Ziya Genç, Başhekim yardımcısı Ayten Kılıç, Handan Savaş, Ceren Temizlik şirketinin sahibi Halil İbrahim Altınışık, muhasebeci Rızvan Dilmen, Faruk Gülhan, Ahmet ve Osman Koşak ile H.T. bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünün ardından adli mercilere sevkedildi. Hastanedeki ihaleler için Dr. Yakup Ziya Genç ile Başhekim Yardımcısı Ayten Kılıç'ın yönlendirme yaptıkları ileri sürülüyor.