DİŞ HEKİMLİĞİ UZMANLIK SINAV KONTENJANI ARTMALI

Adana Diş Hekimleri Odası ile Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) işbirliği ile ‘Lamina vener ve tam seramik restorasyonları’ semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) kontenjanların daha da arttırılmasını talep ediyorum” dedi.

“EDAD İLE BİLGİLERİN PRATİĞE NASIL AKTARILACAĞI ÖĞRENEBİLİR HALE GELMİŞTİR”

EDAD’ın hızla gelişen teknoloji ile birlikte estetik diş hekimliği alanındaki değişim ve gelişimlerin dünya ile aynı anda ve aynı hızda meslektaşlarına ulaştırılmasını misyon edinmiş ve bu hedefi büyük oranda gerçekleştirdiğini söyleyen Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Başkan Yardımcısı Dt. Ali Haydar Özoğlu ve Edad Adana Temsilcisi Dr. Dt. Selim Çömelekoğlu, yaptıkları açılış konuşmasında “EDAD'ın meslektaşlarımıza sunduğu önemli ayrıcalıklardan biri de; akademik düzeyden ödün vermeden bilginin muayenehane pratiğinde kullanılabilir şekle dönüşebileceğini göstermiş olmasıdır. Büyük ölçüde EDAD kongreleri sayesinde bugün ülkemiz diş hekimleri bilimsel araştırmaların işlenmemiş sonuçlarını değil, bu bilginin pratiğe nasıl aktarılacağını öğrenebilir hale gelmiştir.” diyerek programlarını sürdüreceklerini belirtiler.

DT. GÜLER, “GÜZEL GÜLÜŞÜ, ESTETİĞİ TAM OLARAK TAMAMLAYAN DİŞ ESTETİĞİ’DİR”

Adana Divan Otelde gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Altay Uludamar ve Diş Teknisyeni Coşkun Kasapoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminer de konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Pandemi nedeniyle iki yıldır ara verdiğimiz bilimsel toplantılarımıza başlamamız sevindiricidir. Ne var ki diş hekimlerini hekim sınıfında görmeyenler var. Diş hekimlerini genel sağlığın içerisinde hekim olarak görmüyorlar ama içimizden çıkan çene cerrahları yaptıkları ortognatik cerrahilerle insanların hayatlarına dokunuyorlar. Güzel gülüşü estetiği tam olarak tamamlayan diş estetiği oluyor. Bizleri hala yok sayıyorlar. Özellikle özel sağlık kuruluşlarında çalışan diş hekimlerini Türkiye’de sahadan çektiğiniz zaman ağız diş sağlığı hizmetleri durur”

İŞGÜCÜ TANIMI DEĞİŞİYOR

TUS kontenjanlarının arttırılmasına ilişkin değerlendirme yapan Başkan Dt. Güler, “Anestezi Uzmanı sayısında 700’ün üzerinde kontenjan verilmiş. Sedasyonlu tedavi diş hekimliğinde giderek yaygınlaşıyor. Önümüzdeki günlerde bu kadar çok anestezi uzmanı sahaya çıkarsa büyük olasılıkla diş hekimliğinde de sedasyon uygulaması ile diş tedavisi hasta talebinde de ciddi bir artış olacaktır. Özellikle gençlerimize planlarını buna göre yapmaları önerisinde bulunuyorum. Çünkü işgücü tanımı değişiyor. DUS kontenjanları da yılda 730 civarında açıklanıyor. Buradan YÖK’e sesleniyorum. DUS sınavları yılda bir kez olan bu sınavlar yılda iki kez yapılmalıdır. Ve kontenjanların daha da arttırılmasını talep ediyorum. Çünkü 104 fakülte var ve bu fakültelerde büyük bir öğretim üyesi açığı var. Bu açıklar ancak nitelikli insan yetiştirerek kapatabiliriz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Altay Uludamar ve Diş Teknisyeni Coşkun Kasapoğlu ‘Lamina vener ve tam seramik restorasyonları’ konusunda katılımcı diş hekimlerine seminer verdi.