Özel Erkan Anadolu Sağlık Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencileri, teoride aldıkları eğitimi, pratikte de sınama fırsatı buluyor. Kendi alanları ile ilgili olarak kent genelinde yapılan çalışmaları da yakından takip eden öğrenciler, kendilerini de geliştiriyor.

Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü 10-A Sınıfı öğrencileri, ‘Acil Sağlık Sistemleri’ dersi kapsamında Adana İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi’ni ziyaret ederek, burada ‘112 Acil Servis’ çalışmalarını yerinde inceledi, merak ettiği sorulara da yanıt aradı. Bölüm Öğretmeni Naime Avan nezaretinde gerçekleştirilen ziyarette öğrencilere kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Acil Tıp Teknisyeni Neslihan Kara, ambulanslarda kullanılan tıbbi cihazları tanıttı.

Çoklu vakalarda kullanılan ambulansların teknik çalışma sistemi konusunda da öğrencilere bilgi veren Kara, bir acil tıp teknisyeninin olası bir vaka karşısında neyi nasıl ve ne şekilde yapması gerektiğini anlattı. Yaralı bir hastanın olay yerinde nasıl sedyeye taşınacağı, sonrasında da yaralının sedye ile birlikte ambulansa nasıl bindirileceği ve hastane yolunda neler yapılması gerektiği konusunda da açıklamalarda bulunan Kara, kendisine yöneltilen sorulara da yanıt vermeye çalıştı.

112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Savaş Çetin de Özel Erkan Anadolu Sağlık Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencileri ile yakından ilgilenerek, onlarla ayaküstü sohbet etti. Öğrenciler, 112 Acil Komuta Merkezi’ni de gezerek, buradaki görevlilerin çalışma sistemi hakkında uygulamalı olarak eğitim aldı. Öğrenciler, bir vaka karşısında komuta merkezinin nasıl hareket ettiği ve sağlık ekiplerinin olay yerine nasıl yönlendirildiği, sonrasındaki sürecin nasıl takip edildiği de görme fırsatı buldu.