Çukurova Bölgesi’nde görev yapan göz hastalıkları uzmanı doktorlar, Adana’da buluştu. Kornea, gözyaşı yetmezliği ve göz travması gibi konuların ele alındığı bilimsel toplantıda, doktorlar, bilgi ve birikimlerini de paylaştı.

Doktorların,  ‘İletişim ve Olgu Paylaşımı (İVOP) Toplantıları’ devam ediyor.  Prof. Dr. Nusret Özdemir öncülüğünde Maya Göz’ün sponsor olduğu 3'ncüsü gerçekleştirilen bilimsel toplantıda bir araya gelen doktorlar, son güncel gelişmeleri tartıştılar.

Toplantıya, Adana ve Mersin’in yanı sıra Hatay, Osmaniye ve Niğde’den gelen göz hastalıkları uzmanı doktorlar da katıldı.

Mesleki bilgi ve birikimlerin paylaşıp bilimsel tartışmaların da yapıldığı oturumlarda Nusret Özdemir, ‘Kornea’ konusunda sunum yaparken, Prof. Dr. Aysel Pelit ‘Gözyaşı Yetmezliği’, Dr. Sezer Helvacı ‘Göz Travması’, Op. Dr. Murat Bozkır ‘Oküloplastik Cerrahi’ ve Op. Dr. İbrahim Taşkın da ‘Afakinin Düzeltilmesi’ konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Toplantı sonrasında göz hastalıkları uzmanı doktorlar, Bebek Nişantaşı Restaurant’ta düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Doktorlar, burada kendileri için özel olarak hazırlanan programa da katılarak, stres atma fırsatı da buldu.

‘İVOP-3’ ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Nusret Özdemir, “Buradaki amacımız; bölgede görev yapan göz hekimlerinin iletişimlerini sağlamak, bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşmak” dedi.

Özdemir, tüm bunların yanında meslektaşlar arasında iletişimi arttırarak ilginç ve zor vakalarda tecrübeli hekimlerle vaka paylaşımı kolaylaştırmak olduğunu belirterek, katkı ve desteklerinden dolayı Maya Göz’e de teşekkür etti.