ABD'nin Columbia Üniversitesi'ndeki bilimadamlarınca yapılan araştırmada, olumlu düşünen insanların, pesimistlere oranla kalp hastalıklarına yakalanma riskinin daha az olduğu belirlendi.

Pozitif düşünmek mutlu ve sağlıklı yaşamın anahtarı gibi... Olaylara olumlu tarafından bakan kişiler özellikle kalp hastalıklarına karşı daha dirençli.

Yapılan araştırmalar bu durumu doğrular nitelikte. Son olarak ABD'nin Columbia Üniversitesi'ndeki bilimadamlarınca yapılan araştırmada, olumlu düşünen insanların, pesimistlere oranla kalp hastalıklarına yakalanma riskinin daha az olduğu belirlendi. Araştırma kapsamında 877'si kadın 1739 sağlıklı yetişkin 10 yıl boyunca izlendi. Olumlu duygulara sahip olmayanların kalp hastalıklarına yakalanma riskinin biraz mutlu olanlara göre yüzde 22, biraz mutlu olanların da kalp hastalıklarına yakalanma riskinin oldukça mutlu olanlara göre yüzde 22 fazla olduğu görüldü.
Uzmanlar, bu sonuçların, kişilerin olumlu duygularını güçlendirerek kalp hastalıklarını engellemeye yardımcı olunabileceğini gösterdiğini belirtti