Bu yıl Akdeniz bölgesinde sık görülen ve tüm dünyada ölüme yol açan en büyük risk faktörü olan “HİPERTANSİYON” konusu her yönü ile işlenecek. Sempozyumda Nefroloji Uzmanı Doç.Dr.Ayşegül Zümrütdal, Beyin Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr.Orhan Şen, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Barış Çaynak ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Okan Toygar katılacak.  17 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 14.00’da Tarsus Amerikan Lisesi Konferans salonunda yapılacak olan sempozyum halka açık olarak gerçekleştirilecek.
Sempozyumla ilgili bilgi veren Dr. Okan Toygar, “2002 yılında aramızdan ayrılan babamız Bahri Toygar’ın anısına dört yıl önce “Bahri Toygar Sağlık Projesi” adında bir proje planlayıp yaşama geçirmiştik. Projeyi planlarken amaçladığımız tüm yaşamını biz çocuklarının eğitimine adayan ve bizlerin bugünlere gelmesini sağlayan babamızın anısını canlı tutmak idi. Ayrıca babamızın isminde, yaşamlarını nitelikli, dürüst ve yurtsever çocuklar yetiştirmeye adayan tüm emekçi anne-babalara toplum adına teşekkür etme isteğimiz de bu projenin ortaya çıkmasında etken oldu” dedi. Bilgilendirme amaçlı sempozyomları sürdürdüklerini anlatan Toygar, “Bu yıl özellikle bölgemizde sık görülen ve tüm dünyada ölüme yol açan en büyük risk faktörü olan “HİPERTANSİYON” konusu her yönü ile işlenecek. Sempozyumda Nefroloji Uzmanı Doç.Dr.Ayşegül Zümrütdal, Beyin Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr.Orhan Şen, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Barış Çaynak ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Okan Toygar konuşacak. Toplantı 17 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 14.00’da Tarsus Amerikan Lisesi Konferans salonunda yapılacak” dedi.
Toygar bu yıl dördüncüsü düzenlenecek “BAHRİ TOYGAR SEMPOZYUMU” na konuya ilgi duyan tüm Çukurovalıları beklediklerini söyledi.