“İçimizden Biri” etkinliğinde konuşmacıların Çukurova Tıp Fakültesi mezunu yada Çukurova’da ikamet eden, meslekleri dışında farklı alanlarla uğraşan hekimlerden oluştuğunu söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “Bugün ki konuğumuz meslektaşımız Dr. Özcan Yılmaz. Kendi bakış açısı, yorumu ve mizahi yaklaşımıyla bizlere senei devriyesini yaşayan Şehir Hastanelerini anlatacak. Şimdiden kendisine teşekkür ediyorum. Bilindi gibi Şehir Hastaneleri; Sağlıkta Dönüşümün son evresidir. Kronikleşen bir evreside hergün yaşadığımız Sağlıkta Şiddet. Artık sağlık çalışanları cinayetlere kurban gitmeye başladı. Acı olan bu durumun kanıksanmış olmasıdır. Bu durum hepimizi derinden yaralamaktadır. Hekim ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin biran önce son bulması için yerel ve ulusal manada yöneticiler gereğini yapmalı, TBMM bir an önce sağlıkta şiddet yasasını çıkarmalıdır.” dedi.

UZM. DR. YILMAZ, “İNSANLARIN MUTLU OLMASI BENİ MUTLU EDİYOR”

Uzun yıllardır hekimliğin yanında iyi bir gözlemci olan Uzm. Dr. Özcan Yılmaz, Adana Şehir hastanesinde hekimlerin yaşadığı sıkıntıları, sorunları, hastanenin son bir yıllık periyottaki artıları eksileri, hastaların karşılaştığı farklılıkları kendine özgü mizahi yaklaşımıyla anlatarak katılımcı hekim ve konuklara güzel bir gün yaşattı. Uzm. Dr. Özcan Yılmaz, yaptığı açıklamada “Hekimler yoğun iş temposu ile çalışmaktadır. Kendilerine ayıracak çok az zaman bulmaktadırlar. Ben de bir nebzede olsa hekimleri iş yaşamından arındıracak, kısa da olsa hoş vakit geçirmelerini sağlayacak gözlemlerimi kendileriyle paylaştım. İnsanların yüzünün gülmesi, mutlu olmaları beni de mutlu ediyor. Umarım sağlıkta şiddet son olur.” Diye konuştu.

Etkinlik sonunda Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Uzm. Dr. Özcan Yılmaz’a teşekkür belgesi verdi.