Birçok konuda eğitimler ve seminerler verilen Kültür Evlerinde son olarak Adana SAMADER tarafından vatandaşlara ağız ve diş sağlığı konularında Uygulamalı-eğitim verildi. Seminerlere katılan katılımcılara diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı. Kiremithane Yunus Emre ve Levent Çetin Topçuoğlu Kültür Evlerinde verilen seminerlere vatandaşlar katıldı.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kültür Evlerinin çok yönlü olarak hizmet vermeye devam ettiklerini belirterek ‘Bu güne kadar sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yaparak vatandaşlarımızın eğitilmesi, bilinçlendirilmesi amacıyla birçok toplantı seminer verdik. Öncelikli hedef kitlemiz olarak kadınlarımızı ve gençlerimizi seçtik. Kadınlarımızın eğitilmesiyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız daha iyi yetiştirilecektir. Bu amaçla kadınlarımıza ayrı bir öncelik veriyoruz. Bu güne kadar binlerce kadınımıza hukuk, sağlık, ev işleri, iletişim ve kentlilik bilinci konularında eğitimler verdik. Bundan sonra da bu eğitimlerimize kamu kuruluşları ve STK ların yardımlarıyla Kültür Evlerimizde devam edeceğiz.’ şeklinde konuştu.

 

Adana SAMADER Derneği Başkanı Bünyamin Berber halk sağlığını ilgilendiren konularda vatandaşlara hizmet etmek istediklerini belirtti. Sağlıkla ilgili farklı konularda çalışmalarını Adana genelinde yaygınlaştırarak vatandaşlarımızın bilinçlenmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti. İsa Alataş Tıp Merkezi Doktorları; Diş Hekimleri Dr.Ali Murat Üğe ve Dr. Burak Özel ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgiler verdiler. Dişlerin fırçalanması ve bakımı konusunda yanlış bilinenleri düzeltip doğru bilgiler verdiler. Katılımcılarda Yüreğir Belediye Başkanı Sayın Mahmut Çelikcan ve SAMADER yetkililerine teşekkür ederek,adeta evimizin içinde bu faydalı bilgileri öğreniyoruz,herkese çok teşekkür ederiz dediler.