Adanahabermerkezi.com

Maske satışının yasaklanmasının ardından eczanelerden ücretsiz maske dağıtılacağı duyuruldu. Peki, Adana'dadaki eczanelerde ücretsiz maske dağıtılacak mı? Adana'da ücretsiz maske dağıtımı ne zaman başlayacak?

Konuyla ilgili bilgi veren Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mürsel Yalbuzdağ, maske satışının yasaklanmasının ardından Adana'da da Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımının yapılacağını kaydetti. Eczacıların halkın en yakın sağlık danışmanı olduğunu belirten Yalbuzdağ, "toplum sağlığının korunmasına katkı vermek adına Adana'nın coğrafi olarak her yerindeki eczacı meslektaşlarımızla maske dağıtımını gerçekleştireceğiz" dedi. 

Adana'da Ücretsiz maske ne zaman dağıtılacak?

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mürsel Yalbuzdağ, maske dağıtımı için Cuma gününden (18.04.2020) itibaren cep telefonlarına kod gönderileceğini, maskelerin bu kod aracılığıuyla alınabileceğini belirtti. Yalbuzdağ, kod gelmeyen vatandaşa maske verilemeyeceğini belirterek hem eczacının hem de vatandaşın kendi sağlığı için gerekmedikçe eczanelere gidilmemesi çağrısında bulundu. Yalbuzdağ kod gönderiminin başlamasıyla maskelerin de 10 güne 5 adet şeklinde dağıtılacağını söyledi. 

Eczaneden ücretsiz maske nasıl alınır?

Eczaneden ücretsiz maske temini için bir koda ihtiyacınız olacak. Bu kod Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına bir mesajla gönderilecek. Bu kodu eczaneye bildirdiğinizde maskelerinizi alabileceksiniz.  Cep telefonlarına maske almada kullanılacak olan kodun cuma günün itibariyle iletilmesi bekleniyor.  Maske talebinde bulunan 20-65 yaş arası olanlara "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecek. Eczaneden ücretsiz maske dağıtımı 20 yaş altı ile 65 yaş üstünü kapsamayacak. Eczanelerden ücretsiz maske dağıtımının yine Cuma günü başlaması bekleniyor.