Medikal Estetik Hekimi Dr. Biran Ekici Konu Hakkında Bilgiler Verdi.

Nucleofill nedir?

Kalıtsal etmenler, yaşlanma ve dış unsurlar nedeni ile ciltte zaman içerisinde hücresel canlılık kaybı yaşanmaktadır. Cilt zaman içerisinde elastikiyet, kalınlık, nem gibi içerikleri kaybetmeye başlar. Bu durum sonucunda kırışıklık,sarkma ve parlaklık kaybı görülür. Yaşlanma sürecinin kontrol altında tutulması günümüzde estetik cerrahinin en ön planda tuttuğu konulardan bir tanesidir. Nucleofill uygulamasında bilgisayar ortamında gerçekleştirilen deri analizleri, uzman görüşleri eşliğinde deri ve deri altı değerlendirmesi yapılarak uygulanacak tedavi süreci ile takip protokolleri kişiye özel olarak oluşturulur.  Cilde güzel bir görünüm kazandırmanın yanı sıra sağlıklı bir doku da oluşturulmalıdır. Bu durumun sebebi ise sağlıklı cildin uygulanan tedavilere daha iyi cevap vermesidir. DNA ışıltısı sayesinde yaşlanma süreci daha yavaş ve estetik görünümü koruyarak gerçekleşir. Bundan dolayı ciltin üst kısmının temizlenmesi ve alt katmanlarında yeterli besine sahip olması gerekmektedir.

Nucleofill Nasıl Yapılır ?

Nucleofill nasıl yapılır diye merak eden bireyler oldukça fazla araştırma içerisine girmektedir. Bu operasyon yöntemi sağlıklı, canlı, genç ve parlak bir cilt isteyen hastalar için tam anlamıyla etki sağlamaktadır. Bir diğer ismi ise DNA ışıltısı yada saf DNA olarak bilinir. DNA ışıltısı, cilt üzerinde gençleşmiş bir görünüm sağlamak ve genel olarak sağlığını koruma altına almak amacı ile geliştirilen, yüksek konsantrasyon içerisinde doğal polinukleotitler içeren canlandırıcı, bio-uyarıcı jel serisi şeklinde oluşturulmaktadır. Bu uygulama alerjik reaksyonlarda dahil olmak üzere hiçbir yan etki göstermemektedir. Çünkü saf ve yeni nesil DNA fragman zincirleri içerirler. DNA ışıltısı üç sinerjik etkiye sahiptir. Bu etkiler nemlendirme, serberst radikal temizleme ve bio uyarıcı olarak karşımıza çıkmaktadır. Gösterilen etki sonucunda ciltte oluşmuş kayıpların hızlı ve doğal yollardan giderilmesi sağlanır. İdeal olan destek ve yenileme süreci bu sayede başlatılmış olmaktadır.

Nucleofill Fiyatları

Nucleofill bir yandan nükleotit fibroblaslarını hücre zarı reseptörlerini aktif hale getirmesi, diğer yandan ise enzimatik işlem esnasında meydana gelen merabolitler aracılığı ile oluşturulmaktadır. Bu sebepten dolayı yavaş ama sürekli olacak şekilde etki gösterir. Kısacası deri altı dokular uyarılır ve gerekli olan doku üretimi arttırılmış olur. Bu işlem sağlık için oldukça etkili ve dış görünüşü tam anlamı ile estetik bir yapıya kavuşturmasından dolayı oldukça fazla tercih edilmektedir. Saf DNA tedavisicinsiyet ayırt etmeksizin 35 yaş üzeri bireylerin boyun, yüz ve dekolte  gibi bölgelerin canlandırılması amacı ile uygulanmaktadır. Uzman cerrahlar sayesinde 10 ila 15 gün içerisinde belli aralıklar ile 3-4 seansta uygulama işlemi yapılır ve ciltte oluşan yaşlanma etkilerini doğal yöntemler ile tersine çevirir. Bu seanslar 6 aya kadar uzayabilir, 1 seanslık idame doz ile 1 yıllık sürece uzatılabilir. Yapılan seanslar ve işlemlere göre uzman cerrah tarafından Nucleofill fiyatları belirlenir ve hastaya yeterli yönlendirmeler yapılır.  Mükemmel sonuca ulaşabilmek için bu işlemlerin yapılması ile daha uzun süreli etkiye sahip olunabilir ve kalıcılık elde edilebilir. Bio-uyumlu nedeni ile bağışıklık tepkisi oluşturmaz. Alerjen etki bırakmaz ve herhangi bir zararlı tepkime ile karşılaşılmaz.

Nucleofill Etkileri

Yüksek miktarda suya bağlanabilme özelliğine sahip olan saf DNA ışıltısı, elektrostatik sünger görevi görür ve dokulara derinlemesine nemlendirme yaparak hücrelerin daha sağlıklı olabilmesine ortam oluşturur. Cilt zaman içerisinde, yetersiz bakımdan veya çevresel faktörlerden nem kaybı yaşar. Bu tür durumlar karşısında serbest oksijen radikallerinde artış gözlemlenir. Serbest radikaller doku hasarında büyük rol oynarlar. Nucleofill etkileri enjeksyonu nem takviyesinin yanı sıra kimyasal yapısı sayesinde serbest radikalleri hapseder ve temizleyici antioksidan görevi görür. Eş zamanlı olarak hücre dışı enzimler tarafından metebolitlere dönüştürülmesiyle birlikte radikallere karşı koruyucu etki oluşturur. Cilt canlı ve parlak görünüm kazanmış olur. Bu tür etkilerin hepsi hücrelerde rejenerasyona ve merabolik aktivitelerine uyum sağlayan fizyolojik ortam sağlamaya aynı zamanda bio- canlandırıcı etkileri tekrar oluşturmaya yardım eder. Nucleofill tedavisinin en ön plana çıkarıcı özelliği bio uyarıcı etkiye sahip olmasıdır. Bu tedavinin cilde kazandırdığı pozitif etkiler oldukça fazladır.Ciltte nemlendirme, gençleştirme, esneklik kazandırma gibi bir çok katkı sağlar.Polinükleotit adı verilen madde fibroblast üretimini sağlamak için gereken sulu ortamı hazırlar bunun yanı sıra hücre büyümesine teşvik eder böylece nucleofill tedavisi ile cilt canlandırılması sağlanmış olur.