Türk Sağlık Sen Adana Şubesi yetki sürecinde temsilciler toplantısını Tarihi Tepebağ lokantasında     Yaklaşık 100 temsilcinin katıldığı toplantıda konuşan şube başkanı Ethem TUNÇ verdikleri onur mücadelesinden dolayı öncelikle temsilcilerine ve en önemlisi her şart ve zeminde Türk  Sağlık Senjüyesi olarak kalan ve Türk Sağlık Sen’i tercih eden  tüm sağlık çalışanlarına şükranlarını ifade ederek başlattığı konuşmasında;

   Bütün olumsuzluklara,dayatmalara, baskılara ve akıllara ziyan vaatlere rağmen bizleri aralıksız 9 yıldır yetkili kılan bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ederim dedi. Biz bu tavrı son derece anlamlı görüyoruz. Türk insanı üzerine vazife düştüğü zaman her zaman gereğini yapmıştır bu günde yapmaktadır.Tarihin tozlu rafları bunun örnekleriyle doludur
  Bu günde Türk Milleti adeta bir kurtuluş mücadelesi vermektedir.Türk Milleti söz konusu Vatan olunca gerisi teferruattır anlayışıyla dün olduğu gibi bu günde üzerine düşeni layıkıyla yapmaktadır.
  Bu gün kamu çalışanlarının ve ülkenin kamu sağlık kuruluşlarının geleceği pazarlık konusu yapılırken malum bazı sendikaların bu olumsuzluklara seyirci kaldıkları zaman zaman da destekledikleri  bir ortamda Türk Sağlık Sen olarak her şart ve zeminde bu Milletin malı olan sağlık kuruluşlarının özelleştirilmesine satılmasına  kayıtsız kalmadığı gibi her türlü mücadeleyi ortaya koymaktadır. Bu  manadan olmak üzerede mayıs ayın da  Ankarada  Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısına karşı miting yapacağız.
  Türk Sağlık Sen Ailesi olarak günü kurtarmak, kendi teşkilat yöneticilerinin geleceğini kurtarmak onlara yeni sıfat ve statüler kazandırmak gibi asla bir hesabımız ve amacız olmadı vede olmayacaktırda.ÇÜNKÜ bizler kendi geleceğimiz ve ikbal hesapları içerisine girmedik.Bizler bu Milletin ve bu  ülkenin geleceğine dair hesaplar içerisine girdik. B u manadanda olmak üzere  BİZİM İLKEMİZ ÖNCE ÜLKEMİZ dedik.
   Bizler üye çalışmalarında kimseleri tehdit  etmedik, kimselere sıfat statü yada usturupsuz vaatlerde bulunmadık. Hep doğruları savunduk,liyakat, ehliyet donanım ve yeterlilik düsturumuz oldu. BİZİ AMACIMIZ TOPYEKUN KAMU ÇALIŞANLARININ geleceklerini temin ve kurtarmak oldu olmayada devam edecektir.