29 MAYIS’TA ANKARA’DAYIZ. HERKESİ BEKLİYORUZ

Adana Tabip Odası Yöneticileri, “Sağlık Hepimizin” başlığıyla 29 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek mitinge çağrı yapmak üzere Etkin Demokrat Hekimlerle tabip odasında bir araya geldi.

Ankara’da yapılacak miting öncesi halka katılım çağrısında bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Biz, sağlık hizmetini üretenler tükenirsek siz sağlığa erişemeyeceksiniz. Sağlık sisteminin tüm sorunlarına karşı ‘Sağlık hepimizin’ demek için 29 Mayıs’ta Ankara sokaklarını beyaza boyayacağız. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi coşkuyla ve umutla sürdüreceğiz” dedi.

KUYRUKLAR SANAL KUYRUKLARA DÖNDÜ

Yetkililerin şiddetin gerçek nedenlerine odaklanmasını isteyen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Şiddetin önlenmesine dönük düzenlemelerin etkili olacağını düşünen hekim oranı sadece %1’dir. İktidar sağlık örgütleriyle hiçbir fikir alışverişinde bulunmadan, şiddet dilini terk etmeden attığı adımların gerçekçi sonuçlar üretemeyeceği aşıkardır. Acil ve etkili çözüm istiyoruz. Sağlık sisteminde yaşananlar artık alarm vermekte, kriz günbegün derinleşmektedir. Hastane kapısında kuyruk dönemi bitti diyenler; üç aydan önce randevu alınamadığını ve artık kuyrukların telefon başındaki sanal kuyruklara dönüştüğünü gayet iyi bilmektedir. Muayene olacaklar, ameliyat sırası bekleyenler ya evlerinde kaderine ya da özel hastanelerin insafına mahkûm edilmektedir.”

HEKİMLİK MESLEĞİ VE SAĞLIĞIMIZ ALARM VERİYOR

Pandemi dönemi boyunca ertelenen sağlık hizmetlerinin yaratacağı tıkanıklıklar konusunda uyarılarının görmezden gelindiğinin altını çizen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Kanserle ilgili öngörülerimiz ne yazık ki daha çok başvuru, gecikmiş tanı ve tedaviler olarak yaşanmıştır. Sağlıkta devrim yarattık diye övünenler, aylar sonrasında anca randevu alabilen yurttaşlara ise 5 dakikada muayeneyi reva görmüştür. Koruyucu sağlık hizmetlerini yok sayan, daha çok harcama yapılması için sağlık talebini kışkırtan ve sağlığı piyasalaştıran anlayış; hastalık üreten, toplumu yok sayan sağlık politikaları ile daha çok hastalanmış toplum ve daha çok tükenmiş hekim kitlesi yaratmıştır. Yine uyarıyoruz: Mesleğimiz, sağlığımız alarm veriyor. Ama değiştirme, dönüştürme, geri alma şansımız var. Gelin birlikte dur diyelim, değiştirelim. “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” mitinginde buluşalım. Sorunların kaynağı ortadadır ve iktidar da dahil herkesçe bilinmektedir. Sağlıklı bir gelecek için, bu topraklarda hekimlik yapabilmek için 29 Mayıs’ta Ankara’da tüm sağlık emek meslek örgütleriyle buluşuyoruz. Halkımızı mitinge bekliyoruz.” diye konuştu.