Dr. Rıza Mete, "Bakanlığın kendiyle çeliştiği bu genelge incelendiğinde çok net görülmektedir. Tam gün yasası çıkartılır iken hekimlerin mesai dışında (muayenehane-özel hastane) yoğun ve stres dolu bir günün yorgunluğundan sonra başka bir merkezde çalışarak hastalarını görmesi ve kontrol sorumluluğunu üstlenmesi mesaisini ciddi bir şekilde bölmektedir, denilmekteydi. Peki ne oldu da bu savunmaya ters olan uygulama talep edilmektedir." dedi.
 

Genelgede başka bir amacın bulunduğunu belirten Mete, "Yine tam gün tanıtılırken Bakanlık, haftalık 45 saat çalışma süresini diğer kamu görevlileri gibi 40 saat düşürür iken, hekimin zihinsel ve bünyesel yorulmayacaklarını söylemişti. Şimdi ne oldu da günlük çalışma 16 saate çıkartıldı, yoksa bundan böyle günlük çalışma süresi 16 saat mı olacak?. Tam gün yasası ile murat edilen günde 8 saat çalışma karşılığı sadece maaş, mesai dışındaki çalışmalarda ancak ek bir gelir elde etme olanağı sunan bir şekilde mi olacak?. Kısaca bu genelge ile bakanlık esnek çalışmayı, hekimi yormayı, kazancını maaş değil de ek çalışmayla alacağı belirsiz bir ortama sürüklemektedir. Bu genelgede başka bir şey daha amaçlanmaktadır. Acil servislere başvuran hastalarda katkı payı alınmadığı için buradaki birikim, acil servislerin tıkandığı üzerinde bir yorum yapılarak masum gösterilmek isteniyor ama bu hastaların 16:00-24:00 arası açık olan polikliniklere kaydırılarak katkı payı alma hedeflenmektedir.Madem acil serviste birikim artmış ise bu sebebin kendilerinin uyguladığı sağlıkta dönüşüm programı değil midir?." diye konuştu.

Dr. Rıza Mete, şunları söyledi: "Hastadan para alan ve bu arada hedefe doktorları oturtan bir anlayıştan kaynaklı olarak meslektaşlarımıza her gün yeni bir taciz yapılmaktadır. Bunun en son örneğinide Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gördük. Anjiyo sırasında kaybedilen bir hastanın yakınları, ameliyathaneyi basarak linç girişimde bulunmuşlardır. 100 kadar olduğu söylenen bu grup anjiyo yapan kardiyolog başta olmak üzere, ameliyathane çalışanlarına saldırmıştır. Yoğun bakım yerle bir edilmiş ve hastaneye zarar verilmiştir. Bu linç girişimi şiddetle kınıyor, sağlık ortamını bu hale getiren hükümeti bir kez daha uyarıyoruz."