EL HİJYENİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 5 Mayıs El Hijyeni Günü etkinliği, bayram tatili nedeniyle bu hafta yapıldı. Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar,Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Nurşah Keskin, Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Uzm. Dr. Abdullah Gölbal, El Hijyeni Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Rıza Şahin, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış, doktorlar, hemşireler ve sağlık personeli katıldı.

BİLGİLENDİRME VİDEOSU HAZIRLANDI

Hastanenin konferans salonundaki etkinlikte bilimsel sunumların ardından, doktorlar, hemşireler ve hastaların katılımıyla hazırlanan video izlendi. Sunumlar ve videoda, el hijyeninin birçok hastalıktan korunma konusunda en kolay, en hızlı ve en ekonomik yöntem olduğu belirtildi. Konferans salonundaki etkinliğin ardından hastanede hastalar ve yakınlarına bilgilendirme broşürleri, hediyeler, el şeklinde kurabiyeler ve üzerinde sloganlar bulunan balonlar dağıtıldı.

Etkinlik boyunca el hijyeninin önemi “Güvenlik için birleşin: Ellerinizi temizleyin.”, “Saniyeler hayat kurtarır!” ve “Ellerinizi temizleyin.” sloganlarıyla vurgulandı.