Adana Kent Konseyi toplantı salonunda Gençlik Meclisi ile bir araya gelen Adana Tabip Odası Yöneticileri ‘’Pandemide Son Durum ve Aşı’’ konulu söyleşide bir araya geldi.

AŞI BİLİMİN MUCİZESİDİR 

Maske, mesafe, hijyen ve havalandırma kurallarına özen gösterilen söyleşide; pandeminin ortaya çıkışından günümüze kadar yapılan mücadele ve aşılar konusunda bilgi veren Adana Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Selahattin Menteş ve YK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Reyhan, ‘’Şu an maalesef ki tüm uyarılarımıza karşın 4. pik tüm hızıyla artarak devam ediyor. Adana’da hastanelerimizde pandemiye ayrılan yataklar ve yoğun bakımlar dolmuş durumdadır.  Acillerde hasta yoğunluğu artık dayanılamaz noktalara geldi. Biz sağlık çalışanları olarak tüm çabamızı bu illetin ortadan kalkması için harcıyoruz. Buna karşın aşılamada gelinen noktanın yetersizliği bizleri üzmektedir. Ülkemizde aşı olamayan neredeyse 15 milyon insan var ve maalesef bunların büyük bir kısmını da gençler oluşturuyor. Gençlerin aşıya karşı ‘bana bir şey olmaz’ tavrı bizleri üzmektedir. Sizlerden isteğimiz bulunduğunuz her alanda genç arkadaşlarınızı aşı olmaya ikna edin. Bizlere ihtiyaç duyarsanız, gelip aşı olmak istemeyenlere bunları anlatmaya hazırız. Aşı karşıtlığı; bilgi eksikliği, komplo teorisi merakı ve art niyet taşımaktadır. Aşılar bilimin mucizesidir ve bu hastalıktan kurtuluşumuzun tek yoludur. Lütfen bunu bulunduğunuz her noktada paylaşın. Sizlerden isteğimiz sosyal mecralarda gerek videolu gerekse yazılı olarak bunları paylaşın’’ dediler.

AŞI TİKTOK’LARI VE VİDEOLARI ÇEKİP PAYLAŞIN

Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerine Pandemi ve Aşı konusunda doyurucu bilgiler veren Uzm. Dr. Menteş ve Prof. Dr. Reyhan, her gün pandeminin olumsuz etkileri ve aşı olmanın faydalarını içeren onlarca görüntülü paylaşım yaptıklarını belirterek meclis üyesi gençlerden aşı tiktoku paylaşımı yapmalarını isteyerek “Mutlaka aşılarınızı olunuz. Çevrenizde aşı olmayan kim var ise ikna edin. Tek umudumuz sizlersiniz. Bu mücadeleyi ancak sizlerle kazanabiliriz. Bizler çağıracağınız her yere gelmeye ve aşının faydalarının yanı sıra pandemiden korunma tedbirlerini anlatmaya hazırız” diye konuştular.

Katılımcı gençlerin sorularının yanıtlanmasının ardından Adana Tabip Odası Yöneticilerinin pandemi ortadan kalkana kadar mahalle ve kahvelerin yanı sıra her bölge ve platformda pandemiden korunma tedbirleri ve aşının faydalarının anlatılmasına devam edileceği bilgisi verildi.