Türk Dişhekimleri Birliği (TDB)’nin Ankara’da gerçekleşen 14. Genel Kuruluna Dişhekimlerin yanı sıra Milletvekilleri, Siyasi Parti, Sendika ve Meslek Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri katıldı. 
 
EN BÜYÜK BEKLENTİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞININ ÖZELDEN ALINMASI
Adana Dişhekimleri Odasından Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Dr. Dt. Serdar Ak, Türk Dişhekimleri Birliği'nin Önümüzdeki 2 yıllık dönemde dişhekimlerinin ve toplumun en çok beklentisi, Ağız-Diş sağlığı konusunda Hükümetimizin özelden Muayenehane, Poliklinik ve Merkezlerden hizmet alımının gerçekleştirmesi olduğunu söyledi.


TOPLUM SİYASİLERDEN TALEPTE BULUNMALI

Uzun yıllardır ilk defa Adana bölgesinden bir adayın TDB-MYK ya girdiğini belirten Dr. Dt. Serdar Ak,”Bu başarı benim kişisel başarımdan ziyade, Adana Dişhekimleri Odasının artarak devam eden başarılı çalışmalarının bir sonucudur. Aynı ekip ruhu ve çalışma temposunu birliğimizde de sürdüreceğim. Burada yaptığımız çalışmalar sonucu gördük ki Ağız-Diş sağlığı hizmetinin özelden alınması konusunda ilk defa SGK ve TDB ortak müştereklerde buluşarak uzlaşmış ancak Çalışma ve Maliye bakanının tam, Sağlık bakanında kısmi onayı olmasına rağmen, Ekonomik koordinasyon kurulu başkanı Ali Babacanın onayına takılmıştır. Söz konusu hizmet alımı Türkiye genelinde toplam 830 Milyon TL tutmaktadır. Aslında Devlet bütçesi içinde çok küçük bir kalemdir. Şimdi bu konuyu aşmaya çalışıyoruz. Bu konuda toplumumuzun da siyasilerden talepte bulunarak katkı vermesini bekliyoruz. Yalnız halkımız çok büyük bir beklenti içine girmesin; Devletimizin kaynaklarının sınırlı olduğu bilincindeyiz. Bu nedenle söz konusu hizmet alımı içinde diş protezi ve kron-köprü yapımı yoktur. Sadece koruyucu Diş Hekimliği hizmeti bu pakete dahildir. Bunlar Diş dolguları, Kanal Tedavileri, Diş Temizliği, Koruyucu uygulamalar ve Ortodontik tedavilerin bir kısmı olacaktır” dedi.

 

GENEL SAĞLIKTA EN ÖNEMLİ HALKA AĞIZ DİŞ SAĞLIĞIDIR

Dr. Dt. Serdar Ak, Türk dişhekimleri Birliği(TDB)’nin büyük toplumsal projelerinden biriside Genel vücut sağlığında en önemli halkası Ağız-diş sağlığı olduğu konusunun, toplumda bir farkındalık yaratması, bu konu içinde 2013-2018 yılları arasında Sağlık Bakanlılığı ile ortak proje yapılması konusunda mutabakat sağlanmıştır. Şu an 06-18 yaş grupları arasında ağız-diş sağlığı konusunda dünya ortalamasının çok altındayız. Bu proje ile gelecek nesillerin ağız-diş sağlığını dolayısıyla da genel sağlığını da düzelteceğiz” diye konuşan Dr. Dt. Serdar Ak, önlerindeki dönemde Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI 2013) toplantısının Cumhuriyet tarihinde ilk defa İstanbul’da yapılacağının da altını çizdi.