14 MART TIP BAYRAMI BALCALI HASTANESİ’NDE KUTLANDI

Tören öncesi ilk olarak sabah saatlerinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü ile Dekan Yardımcıları ve beraberindekiler Atatürk Anıtına Çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salon fuayesinde Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Kekeç’in Fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Daha sonra törene geçildi törende açılış konuşmalarının ilkini gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Hatice Canataroğlu, sağlık alanında hizmet veren bir hekim olarak mezun olduğu günden bugüne kadar mesleği ile büyük onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Canataroğlu, bugün gelinen noktada pandemi dahil birçok zorlu koşulla karşı karşıya kalınsa da mücadeleye yılmadan devam edeceklerinin altını çizdi.

Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, 14 Mart Tıp Bayramı’nın anlamını mesleğin kutsallığını anlatmanın kelimelerle ifade edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Gümürdülü, özellikle Tıp Fakültelerinden yeni mezun olan Hekimlerin günümüzde yaşanan şiddet olayları ve tükenmişlik gibi durumlardan dolayı yurt dışında görevlerini sürdürmek istediklerini üzülerek takip ettiklerini dile getirerek, şartların ve koşulların daha iyi bir sağlık hizmeti sunulması yolunda çalışmalarına azimle devam edeceklerini ifade etti.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ise tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, çok zorlu koşullar altında sağlık hizmeti veren tüm başta hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının hakkının asla ödenemez olduğunu dile getirdi. Gece gündüz demeden özellikle son yıllarda pandemi koşulları altında ayrı bir yük ve buna karşın özeveri ile görev yapan sağlık çalışanlarının gerek özlük hakları gerekse diğer haklarıyla alakalı olarak Çukurova Üniversitesi adına katkı sunma yolunda adımlar atmaya devam edeceklerini belirten Yılmaz, bu onurlu ve kutsal mesleği ileri taşıma adına var güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından emekli olan Akademik ve İdari personele yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür plaketi verildi. Daha sonra müzik dinletisi ile tören noktalandı.