Ünüvar, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının Adana’daki sağlık hizmetlerini Adana, Kozan ve Ceyhan olmak üzere üç bölgede planlayarak yürüttüğünü, bu kapsamda güçlendirilmiş ilçe konumundaki Kozan ve Ceyhan’da sunulan sağlık hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırmak için girişimlerin devam ettiğini belirtti.

Hastaların MR hizmeti için Adana il merkezine gitmelerinin önüne geçmek amacıyla başlattıkları çalışmaların sonuçlandığını ifade eden Ünüvar, “Hizmetin vatandaşın ayağına getirilmesini sağlamak amacıyla iki ilçemize de MR cihazı alımı için söz vermiştik. Söz konusu cihazların temini için Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz daha önce 18 Nisan 2017 ve 26 Haziran 2007 tarihlerinde iki kez ihaleye çıkmış, maalesef sonuçlanmamıştı. Nihayet 28 Eylül 2017’de yapılan son ihale ile Ceyhan ve Kozan MR hizmetine kavuşacak.
Cihazların, en kısa sürede iki ilçede de aynı anda hizmete sunulacağını kaydeden Ünüvar, şöyle devam etti:
“Yakın zamanda hizmete sunulan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Adana Şehir Hastanesi ile birlikte Orta Doğu’nun sağlık üssü konumuna gelen Adanamızın iki büyük ilçesi Kozan ve Ceyhan’da sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızın hastalıklarının teşhis ve tedavi aşamalarında değerli hekimlerimize çok yardımcı olacak MR cihazlarının Kozan ve Ceyhan Devlet Hastanelerimize ve bölge halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyor Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan’a Adanamıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”