Ünüvar, ‘Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, birçok insan için 14 Kasım'ın sıradan bir sonbahar günü olduğunu, dünyadaki yüz binlerce şeker hastası için ise 14 Kasım'ın en az kendi doğum günleri kadar önemli olduğunu ifade etti.
14 Kasım 1921'in insülini bulan Frederick Banting’in doğduğu gün,dolayısıyla da diyabet hastalarının hayata yeniden geldiği gün olduğunu belirten Ünüvar, şöyle devam etti:
"Dünyada 200 milyondan fazla şeker hastası vardır ve bunların birçoğu yeterli tıbbi bakım alamamaktadır. Toplumda çocukların diyabet olmayacağına yönelik bir algı vardır. Fakat diyabet çocuklarda da görülür ve bir çocuk diyabet olduğunda hayatı sarsılır. En çok sevdiği yiyeceğin adı olan 'şeker' artık onun için bir hastalık adıdır. Çocuklarda etkili bir diyabet tedavisi için kan şekerlerinin günde en az 4 kez ölçülmesi, değerlendirilmesi ve buna göre yeterli insülin verilmesi ile mümkündür."
Diyabetin sebepleri, belirtileri, tedavisi ve neden olabileceği organ tahribatları açısından halkı aydınlatmak amacıyla düzenlenen bu günde, çeşitli etkinlikler vasıtasıyla diyabetin yayılmasından duyulan kaygıların dile getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:
"Ülkemizde 2.6 milyon diyabetli ve 2.4 milyon diyabet adayı olmak üzere toplam 5 milyon kişi diyabetle mücadele etmektedir. Diyabet hastalarının yeniden hayata tutundukları, yeniden doğdukları bu günde tüm diyabet hastalarına şifa diliyor, selam ve saygılar sunuyorum."