Ancak selfie’nin yakın plandan çekiliyor olduğunu kabul ettiğimizde özellikle kadınlar için kırışıklıklar da hassas bir boyuta ulaşıyor. Bu durumda deniz kenarında, güneşlenirken ya da arkadaşlarınızla bir aradayken paylaşacağınız her selfie de büyük risk taşıyor. Neden mi? Nedenini de Op. Dr. Beyhan Çakır açıklıyor.

Yaz geldi, tatil planları yapılmaya başladı. Ancak güzelliğine önem verenlerin ve sağlıklı bronzlaşmak  isteyenlerin dikkat etmesi gereken iki büyük düşman var. Bu iki düşman ise aşırı güneşe maruz kalma ve sigara kullanımı. Op. Dr. Beyhan Çakır, “Aşırı güneş ışınlarına maruziyet ve sigara kullanımı kollajen kaybına neden oluyor. Bu da deride incelme, kırışıklıklar, ciltte sarkmaları beraberinde getiriyor. Beğenilmeyen ‘selfie’lerin nedenlerinden bazıları da bu problemler belki de. Yaz mevsiminin gelmesiyle kadraja giren alanları düşünürsek kötü selfilere hazır olun ya da şimdiden önleminizi alın “ diyor.

 Kişinin yorgun ve yaşlı görünmesinde en etkili bölgelerin göz çevreleri olduğunu belirten Op. Dr. Beyhan Çakır, “Göz altı morlukları özellikle kadınların çok şikayetçi oldukları bir problem. K ve C vitamini içeren kremler kullanılmasına rağmen çözüm alamama sık yakınılan bir durum. Bu problemin çözümü için sadece tek bir işlem çoğunlukla yetersiz kalıyor. Dolaşım problemleri, cilt altı hacim kaybı ve cildin incelmesi gibi çok çeşitli sebepleri vardır. Bundan dolayı problemin çözümü için de çoğu kez kombine yaklaşımlar gerekiyor” diye konuştu.

“Daha ileri düzeydeki problemler için yine kişinin kendi yağı kullanılarak yağ doku nakilleri güvenli ve kalıcı çözümler sunabilmektedir” diyen Op. Dr. Beyhan Çakır şu önerilerde bulundu: “Göz çevresindeki sorunu iyi anlayıp, çözüm planlamasını da buna göre yapmak gerekir. Bu bölgedeki problemlere yönelik olarak çoğunlukla kombine yaklaşımlar gerekiyor. Bazen sorun sadece botox uygulamalarıyla yok edilen kaz ayakları olurken bazen de ancak operasyonlarla çözülebilecek göz kapaklarında ve orta yüzde sarma, kaşlarda düşme olabilir. Ancak operasyonla çözülebilecek bir soruna ameliyatsız çözümlerde ısrar etmek hayal kırıklığından başka bir şeye yaramaz”