CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada her 3 gençten 1’inin işsiz olduğu ülkemizde, eczacıları da çok yakın bir zamanda işsizlik sorununun beklediğini kaydetti.

20 YILDA 40 ECZACILIK FAKÜLTESİ AÇILDI

2001 yılına kadar toplamda 8 eczacılık fakültesi mevcut iken, bu sayının 2021 yılında 48’e çıktığını belirten Bulut, plansız biçimde açılan fakültelerin, eczacı öğretim üyesi ve altyapı konusunda ciddi eksiklikleri beraberinde getirdiğini söyledi. CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Bulut,“Sağlık Bakanlığı Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu’na göre 2023 yılında eczacı ihtiyacı 32 bin 900’dir. Hâlihazırda eczacı sayısı ise 41 bin 552’dir. Planlanandan 9 bin 500 fazla eczacı var’” dedi.

ECZACILIK MESLEĞİ DEĞERSİZLEŞTİRİLİYOR

Fakülte ve öğrenci sayılarının endişe verici bir şekilde her geçen yıl artmasının, fakültelerdeki nitelik kaybının mezun olanların işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalmasına neden olduğunu belirten Bulut, “Eczacılık mesleğini değersizleştiren, eczacılık mesleğine ve mesleğin geleceğine zarar veren bu anlayış son bulmalıdır. Daha fazla eczacılık fakültesi açılmamalı ve kontenjanlardaki sayılar azaltılmalıdır” ifadelerini kullandı.