Yoğun Bakım Enfeksiyonları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkan, öncelikle bu toplantıya ev sahipliği yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz’e teşekkür etti. Demirkan özellikle yoğun bakımlarda oluşan hastane enfeksiyonlarının son derece önemli bir durum olduğuna işaret ederek bu enfeksiyonları rakamsal olarak nasıl aşağıya çekebileceklerini ve buna bağlı hasta ölümlerini nasıl daha da azaltabileceklerini bu toplantıda tartışarak çözüm önerileri üretme çabasında olacaklarını ifade etti.

Daha sonra söz alan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Murat Gündüz de toplantı kapsamında yoğun bakım enfeksiyonları konusunda değerli konuşmacıların vereceği bilgiler ışığında neler yapılabileceğini konuşacaklarını belirterek, toplantıya konusunda uzman birçok hekimin katıldığını ve bundan da son derece mutluluk duyduklarını dile getirdi.  Organizasyonda birçok yoğun bakım enfeksiyonunun tartışılacağını ifade eden Gündüz, buradan son derece faydalı bilgilerle ayrılacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

 Açılış konuşmalarının ardından toplantının oturum kısımlarına geçildi. Konusunda uzman isimlerce tüm gün süren oturumlarda çeşitli yoğun bakım enfeksiyonları konusunda sunumlar yapıldı çeşitli görüş alışverişinde bulunuldu.