Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17. kez düzenlenecek olan Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında yer alacak olan 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması', 'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması' ve 'Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması' ile festivalin gösterim bölümlerinden 'Altın Koza Kısa Film Seçkisi'nin başvuru koşulları belirlendi.


25 Nisan 2009 - 30 Nisan 2010 tarihleri arasında yapımı tamamlanmış ve daha önce herhangi bir ulusal yarışmada en iyi film kategorisinde ödül almamış filmlerin katılabildiği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için son başvuru tarihi 30 Nisan 2010 olarak belirlendi. Uzun Metraj Film Yarışması'nda çeşitli dallarda ödül sahiplerine verilecek. Altın Koza heykellerinin yanı sıra 'En İyi Film Ödülü' alan filme 250 bin TL, 'Yılmaz Güney Ödülü' alan filme 50 bin TL, Adana İzleyici (Halk) Jürisi Ödülü alan filme 50 bin TL, 'En İyi Yönetmen Ödülü alan filme 50 bin TL, 'En İyi Görüntü Yönetmeni' alan filme 15 bin TL, 'En İyi Senaryo Ödülü' alan filme 15 bin TL ve 'En İyi Müzik Ödülü' alan filme 15 bin TL para ödülü verilecek.


Sinema televizyon bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrenciler tarafından 1 Mayıs 2009 tarihinden sonra çekilmiş filmlerin yarışacağı Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, 2009-2010 yılları içinde üretilmiş olup daha önce festival yarışmalarına başvuru yapmamış filmlerin katılabildiği Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve yarışmasız bir bölüm olan 'Altın Koza Kısa Film Seçkisi'ne başvuracak filmler için ise son başvuru tarihi 20 Nisan 2010 olarak belirlendi.


Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda belgesel, deneysel, canlandırma ve kurmaca olmak üzere 4 dalda ödül verilecek. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda belirtilen kategorilerde başarılı bulunan her filme 5 bin TL, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda ise her kategoride 6 bin TL para ödülü ve Altın Koza Heykeli verilecek.


Her yıl ülkemizden ve dünyadan pek çok filmi sanatseverlerin beğenisine sunan Altın Koza Film Festivali, 7-13 Haziran tarihleri arasında sinema dünyasını bu yıl da Adana'da buluşturmaya hazırlanıyor.