Yarışmaya başvuran 52 film arasından finale kalan 16 film arasından ilk üç film Prof. Dr. Ahmet Gürata, Yetkin Dikinciler, Polat Bilgin ve İlksen Dinçtürk’ten oluşan jüri tarafından belirlendi. Yarışma sonucunda Mehmet Kurt’un yönetmenliğini yaptığı “Biz Sizi Ararız” filmi birinci; Ali Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı “Müdür” filmi ikinci ve Erman Zambak ve Muhammed Başaslan’ın yönettiği “Sessizliğin Arkasında” filmi üçüncü oldu.

Törende konuşma yapan Proje Lideri Aylin Nazlıaka, ödül alan genç yönetmenleri kutlayarak, “Gençlerimizin iç dünyasını yansıtan bu filmlerde de gördük ki gençlerin ortak duygusu umutsuzluk, hayal kırıklığı, ezilmişlik ve yılgınlık… Gençlerimiz kuvvetli bir torpili olmadığı takdirde iş bulamayacağını düşünüyor, kendisini yalnız ve çaresiz hissediyor” diye konuştu.

Aylin Nazlıaka, AKP iktidarı döneminde işsizlik sorunun derinleşip yandaşlık sisteminin yaygınlaştığına vurgu yaparak, “İşte biz bu sistemle mücadele etmek amacıyla GenceArtı Projesi’nin etkinliklerine devam edeceğiz; gitmediğimiz illere gidecek ve Türkiye’nin farklı coğrafyalarındaki gençlere ulaşacağız. Gençlerimizin umutlarını ve özgüvenlerini tazelemek, iş arama mücadelelerinde yanlarında olmak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak onlara destek olmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Törende konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay da ödül alan filmlerin yönetmenlerini kutlayarak, “Her bir filmde farklı bir duygu yaşadık” dedi. Altay, gençlerin meslek ve iş sahibi olmalarının öneminin altını çizerek, “Mutlaka siyasetle de ilgilenin” mesajını verdi. Altay, “Cumhuriyet’in 100. yılında tüm kadroları gençlere bırakmak gerekir” dedi.

Tören daha sonra ödüllerin ve plaketlerin verilmesiyle sona erdi.