Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişim destekçisi olduğu, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Arap Yazarlar Birliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen 'Çukurova Sanat Günleri'nin açılışı yapıldı. Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm, Adana Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, ABD Adana Konsolosu Daria Darnell ile çok sayıda davetli katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen törenin
açılış konuşmasını yapan Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, bir barış etkinliği düzenlediklerini ve barışın egemen olması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

"ÇUKUROVA ÖDÜLÜ" YAZAR İPEK ONGUN'A VERİLDİ
Programda, "Çukurova Ödülü", Türk edebiyatında çocuk ve gençlik romanlarıyla tanınan İpek Ongun'a verildi. Ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm'ün elinden alan Ongun, 'Çukurova Ödülü'nün içini titrettiğinin belirterek, "Ne mutlu bana ki hayatım boşa geçmemiş. Eğer iyi şeyler yapabilmişsek, iz bırakabilmişsek ne mutlu" dedi.
Etkinlik kapsamında planlanan Nefesli Trio konseri, 6 özel harekat polisinin şehit olması dolayısıyla iptal edildi. Törenin ardından davetliler, Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonu'nda fotoğraf sanatçısı Nevzat Hız ve Berrin Hız'ın "Komşumuz Suriye" adlı fotoğraf sergisini gezdi.
26 Mart'ta sona erecek olan 'Çukurova Sanat Günleri' kapsamında Suriye'nin Halep kenti ile Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, Anamur, Antakya, İskenderun'da 94 etkinlik düzenlenecek. Yaşanan uluslararası siyasi gelişmeler nedeniyle sadece Halep'te çok sesli müzik konseri gerçekleştirilecek.