Hayal Park’ta düzenlenen ve saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasından ardından başlayan Cumhuriyet’in 87. Yıldönümü kutlama etkinlikleri Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın yaptığı konuşma ile devam etti. Başkan Yıldıray Arıkan, cumhuriyetin en güzel bir yönetim şekli olduğunu belirterek,  “Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyeti çok zor şartlar altında kurdu. Cumhuriyetin değerlerini dün büyüklerimiz, bugün biz, yarın da çocuklarımız ve torunlarımız koruyacaktır. Zaten Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Gençliğimiz kendisine verilen kutsal görevi ilelebet yerine getirecektir. Buna sizler gibi ben de inanıyorum”dedi.
Daha sonra, Ege üniversitesi Devlet Türk musiki Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu  Sarı Zeybek Dans Tiyatrosu, Kurtuluş Savaşı destanını sahneledi. Yurdumuzu emperyalist güçlerden kurtarmak için canını seve seve veren Türk  Milletinin yaptığı kahramanca mücadeleyi anlatan Sarı Zeybek birçok vatandaşa duygulu anlar yaşattı, bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.Gösteri sonunda Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, ”Gerçekten gösteri mükemmeldi.  Birçok sahnede ben de gözyaşlarımı tutamadım. Dünyanın takdirle karşıladığı kurtuluş savaşı destanımız ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.Bize bu hazzı, bu mutluluğu yaşatan Sarı Zeybek  oyuncularına Çukurovalılar adına teşekkür ediyor, gelecek yıllarda da bizleri onurlandırmalarını diliyorum” dedi. Etkinliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Adana  Milletvekili  ve Parti Genel başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur da, oyuncuları tebrik ederek  çicek verdi. Erbatur, “Bizi sizlerle buluşturan belediye başkanımız Yıldıray Arıkan’a teşekkür ediyorum“ şeklinde konuştu.

Çok sayıda vatandaşın yanısıra CHP Adana , Seyhan, Çukurova  teşkilatlarının yöneticilerinin katıldığı   kutlama etkinlikleri Türk Halk Müziği Sanatcısı Tolga Sağ’ın verdiği konser ile devam etti. Sanatcı Sağ, konser öncesi yaptığı konuşmada, “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıldönümü. Ama ben mutlu değilim. Çünkü cumhuriyetimizin değerlerini giderek kaybediyoruz. Daha çok mücadele ile bu değerleri korumalıyız. Sanatcı olarak bana düşen görev ne ise ben yapmaya hazırım” diye konuştu. Tolga sağ,  söylediği türkülerle vatandaşları coşturdu ve unutulmaz bir gece yaşattı.