Türk ve Japon dostluğunu konu alan Karikatür Sergisinin serginin açılışını Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulgafur Büyükfırat yaptı. Büyükfırat, Türk Japon dostluğunu pekiştiren Japonları Türk gözüyle görmek gibi çok güzel eleştirilerin olduğunu kaydeden Büyükfırat, “Mehmet Tubay burada hoş espriler yakalamış. Böyle etkinlikler insanlar arası yakınlaşmayı da pekiştirir. Uzak bir diyarı yanımıza getirdi” dedi.

Karikatür çalışması çok güzel bir şey olduğunu ifade eden Büyükfırat, “Çok şeyi küçücük birkaç mesajla ifade etmek hoş güzel. Bazen gülümsetiyor bazen düşündürüyor. Çocuklarımıza karikatürle uğraşmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Karikatürist Mehmet Tubay ise, daha önce birkaç sergi açtığını fakat onların halka açık olmadığını belirterek, ilk kez halka açık bir sergi açtığını söyledi. Daha önce yaptığı sergilerin çeşitli yayın organlarında yayınlandığını hatırlatan Tubay, “Turnuvalara katıldım ödül aldım. Japon sergisini ise 2010 yılı yazının Japon yılı olduğunu öğrendim. Bizde böyle bir şey yapsak diye düşündük. Yazı yazdım Japon Büyük Elçiliğine onlar da kabul ettiler. Kabul edince de hazırlıklarımızı yapmaya başladık. 50 kadar karikatürü hazırlayabildik. Bu Japonların etkinlik faaliyetlerinde de yer aldı. Karikatürler de ki düşünceler zaten sokaktaki vatandaşların düşünceleri. Sokaktaki bir vatandaşa Japon nasıl biri diye sorsan buradakilerden birini cevap olarak verir. Hafta sonu Real’de açacağız sergimizi 1-15 Ocak 2011 tarihleri arasında ise Tarsus’ta açacağız” dedi.