Seyhan Oteli Havuzbaşı Restoranı'ndaki yemekte ev sahipliğini yapan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve eşi Serpil Aldırmaz, konuklarla yakından ilgilendi. Yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, festivalin devamlılığının önemine vurgu yaparak, "1969 yılında bir film şenliği olarak başlayan, bugün ülkemizin en önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen festivalimiz, bu yıl da yer yıl olduğu gibi Türk ve dünya sinemalarının en seçkin örneklerini kentimizde buluşturacak.

Adana'da dünya çapında birçok sanatçı yetişmiştir. Adana, Türk sineması ile yıllar öncesinden başlayan kuvvetli bağını zaman içinde güçlendirmiş, uluslararası bir festivale imza atarak, sınırlar ötesine taşımıştır. Kentimizdeki bu kültür sanat potansiyelini korumak ve ileriye taşımak amacıyla üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Kültür ve sanata yatırım yapmak, kentimize, kendimize ve kentimizin geleceğine, dolayısıyla ülkemize yatırım yapmaktır. Gelecek nesiller için daha yaşanabilir ve güzel bir dünya bırakmak çabasındayız. Bu bilinçle festivale emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Büyük Jüri Başkanı Yönetmen-Senarist Işıl Özgentürk, kendilerine yapılan teklifi kabul ettikleri andan itibaren önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini belirterek, 17. Altın Koza Film Festivali'nin Türk sineması için çok önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl festivalde jüri üyeliği yapan Derya Alabora ise hemen hemen her yıl Altın Koza Film Festivali'ne katıldığını belirterek, sinemanın geliş sürecinde bu tür organizasyonların önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

Gecede, jüri üyeleri oyuncu Fikret Kuşkan, oyuncu Görkem Yeltan, görüntü yönetmeni Erdal Kahraman, yazar Buket Uzuner, sinema yazarı Erdal Aktuğ ile müzisyen Selim Atakan da hazır bulundu.

Öte yandan festivalin onur konuğu dünyaca ünlü yönetmen Theo Angelopoulos da gecede yerini aldı. Geceye çok sayıda bürokrat, sivil toplum kuruluşu üyesi ve gazeteci de katıldı.