Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda finalist filmler belli oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Festivalimiz kapsamında düzenlediğimiz Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’na başvuran filmlerin ön değerlendirme süreci tamamlandı. Tüm finalistlere başarılar diliyorum” dedi.

   Yarışmaya Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Malta, Slovenya, Hırvatistan, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün, Filistin, Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas ve Türkiye gibi çeşitli ülkelerden toplam 467 eser başvurdu. Filmlerden 36’sı kurmaca, 13’ü deneysel, 6’sı belgesel ve 9’u canlandırma dallarında jüri önüne çıkmaya hak kazandı.

   Jüri şu isimlerden oluşuyor; “Fransa Marsilya Film Festivali’nden Anaelle Bourguignon, İtalya’dan film yönetmeni ve yapımcı David Maria Putorti, Estonya’dan canlandırma film yönetmeni Priit Tender, Yunanistan Greek Film Center Kısa Film Bölümü’nden Paola Starakis ve Türkiye’den oyuncu Devin Özgür Çınar.”

   Altın Koza Film Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Akdenizli kısa filmcileri biraraya getiren önemli etkinliklerden biri olarak kabul ediliyor. Yarışma kapsamında Adana’da konuk olan eser sahipleri, ülkemiz sinemasını yakından tanıma olanağına kavuşuyorlar.

   Yarışmada her dalda en iyi film seçilen eser, 10.000 TL ile ödüllendiriliyor. Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda finale kalan eserlere, www.altinkozafestivali.org.tr adresinden ulaşılabilir.