Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen geceye Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök, Adana eski milletvekili Ziyaettin Yağcı, Sütçü İmam Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Rıfat Saidoğlu, Adana Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, Namık Kemal Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr.
Nizamettin Şenköylü, MARDAV eski başkanlarından Halil Arslan ve Mahmut Tatlıdede, Gaziantep MAREV Başkanı Abdulkerim Aslan, Mersin Kızıltepeliler Derneği Başkanı Ahmet Kılıç, İskenderun MARDER Başkanı Salih Bayar ile Mardinliler katıldı.
Gecenin açılışında konuşan MARDAV Başkanı Osman Göktekin, farklı dillerin ve dinlerin dostça, kardeşçe bir arada yaşadığı, hoşgörüler diyarı Mardin'in evlatları olarak bir araya gelmekten mutlu olduklarını belirterek, "Biz Mardinliler, memleketimizi bırakıp bolluk, bereket diyarı Adana'ya gelirken ilk hedefimiz, geçimimizi sağlamaktı. Çalıştık, çabaladık, dürüst davrandık, cömert Adanalı kardeşlerimizle kaynaştık. Onların da desteği ile belirli yerlere geldik. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak kadar
da büyüdük" dedi.
Mardin'den gelip Adana'ya yerleşen ve bu toprakların sanayisinden, tarımından, ticari merkezlerinden istifade ederek iş kuran Mardinliler ve MARDAV adına Adana ve Adanalı dostlarına teşekkür borçlu olduklarını belirten Osman Göktekin, "Mardin'in geleneğinde olan birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu yaşatabilmek, bizleri bir araya getirmek ve geleneklerimizi yarınlara taşıyabilmek için bir vakfa ihtiyaç vardı. İşte MARDAV bu amaçla, 17 yıl önce rahmetli Av. Nihat İskenderoğlu başkanlığında kuruldu.
Onu da şükranla ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu. Göktekin, bundan sonraki hedeflerinin Adana'da bir vakıf üniversitesi kurmak olduğunu söyledi.
Göktekin, konuşmasının ardından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a bir gümüş zemzem takımı hediye etti. Ayrıca Somali'ye desteği nedeniyle Hasan Daş ile Van depremzedelerine evini açan ve kendilerine maddi destek veren Ziyaettin Yağcı, Fikri Ökmen ve Abdurrahim Algan'a teşekkür plaketleri verildi.
MARDAV'ın çalışmalarının bir çok sivil toplum kuruluşuna örnek olacak nitelikte olduğunu belirten Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, vakfın olumlu çalışmalarını Başkan Göktekin'e verdiği teşekkür plaketiyle ödüllendirdi. Vali Coş, evlerini depremzedelere açan ve onların barınmasını sağlayan Mardinlilere teşekkür etti. MARDAV'ı "En cömert sivil toplum kuruluşu" olarak tanımlayan Vali Coş, "Adana'ya geldiğim günden bu yana hayır işlerinde en çok koşturan MARDAV'ı ve Mardinlileri duyuyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK
Gecede her yıl geleneksel olarak yapılan açık artırmada Mardin'den getirilen telkari takı, tatlı çekişmelere neden oldu. Açık artırma, 16 bin 500 lira ile Mehmet Üstemel'de kaldı. Mahmut Tatlıdede ise, burs için 10 bin lira bağışta bulundu. Açık artırma satışından elde edilecek gelirin öğrencilere burs olarak verileceği dile getirildi.
Gecede ayrıca, Ali Gizer 5, Bilal Nadir Gök 3, İrfan Şimşek 3, Ahmet Arslan 5, Hasan Daş 6, Serdar Göktekin 10, Şirin Ailesi 2 Sabahattin Yumuşak 5, Hıdır Koluman 1, Şeyhmus Demir 2, Ziyaettin Yağcı 4, Burhan Tepgeç 1, Abdurrahim Algan 3, Sabahattin Yumuşak'ın annesi 2, Nedim Ökmen 3 olmak üzere toplam 85 öğrenciye burs sözü verildi.
Gecede başta reyhani olmak üzere bol bol Mardin yöresi oyunları sergilendi. Mardin türkülerini dört dilde seslendiren ünlü sanatçı Mahmut Mardinli ve Hüseyin Tatar, geceye katılanlara unutulmaz saatler yaşattı.