Dönemin sanat simsarlarından Ambroise Vollard tarafından sipariş edilen ve 100 gravürden oluşan sergiyle ilgili Pera Müzesi'nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan SVİKV Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol, sergiyi İnstituto Cervantes ve Fundacion Mapfre işbirliği ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Birol, 20. yüzyılın şüphesiz en büyük ustalarından olan Picasso'nun aşk, şiddet, sanatsal yaklaşım güçlükleri gibi konulara eğildiği ''Suit Vollard'' serisindeki eserlerin, başyapıtlarından ''Guernica''yı andırdığını ifade etti. Fundacion Mapfre Direktörü ve sergi küratörü Pablo Jimenez Burillo da, çok sevdikleri bir ülke olan Türkiye'de kendilerini gerçekten tanımlayan eserleri sergilemekten ve Pera Müzesi ile yaptıkları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İnstituto Cervantes Direktörü Carmen Caffarel de Türkiye ve İspanya'nın Medeniyetler İttifakı'nın kurucuları olduklarını belirterek, İspanya hükümetinin stratejik kararlarına çok uygun olan bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünyada 400 milyon insanın İspanyolca konuştuğunu belirterek, İspanyolca ve İspanya'nın yurt dışında daha çok tanıtılması için enstitülerinin çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiğini söyleyen Caffarel ''Bu sergiyi gezdikçe bizim kültürümüzü, 400 milyon insanın nasıl hissettiğini göreceksiniz'' dedi. Serinin daha önce Hindistan'da sergilendiğini anlatan Caffarel, Cervantes Enstitüsü'nün serginin daha iyi anlaşılması için ''Picasso kültürü ve Picasso'yu yeniden düşünmek'' adlı sohbetler de gerçekleştireceğini söyledi.