Şoray, Adana'da bir alışveriş merkezindeki sinemanın ve kendi adına yapılan salonun açılışını yaptı. Şoray burada yaptığı konuşmada, Adana halkının Türk sinemasını sahiplenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
Sinemaya olan ilginin sevindirici olduğunu vurgulayan Şoray, ''Sinema salonları dolarsa sinemamız çok iyi durumda diye düşünmemiz gerekir. Kaldı ki Nuri Bilge Ceylan gibi göğsümüzü kabartan yönetmenlerimiz var. Sanatsal değeri yüksek ve bizi yurt dışında gururla temsil eden filmlerimiz yapılıyor'' dedi.
Sinema seyircisinin Yeşilçam döneminden beri beyaz perdeye bağlı olduğunu ve açılışını yaptığı sinema salonuna kendi isminin verilmesini ''bunca yılın bir ödülü'' olarak değerlendiren Şoray, ''Bol seyircisi olsun. Koltuklarda zafer işareti yapalım'' diyerek kendi filminin gösterimini izledi. Şoray, burada sevenleri ile fotoğraf çektirdi ve film afişlerini imzaladı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, plaket verdiği Şoray'ı, ''Altın Koza Film Festivali''ne davet etti. Büyükşehir belediye Başkan Vekili Zihni
Aldırmaz ise Şoray'dan, Adana Sinema Müzesi'nde sergilenmesi için hatıra eserler göndermesini istedi.
Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve ABD'nin Adana Konsolosu Daria Darnell'in de katıldığı açılış öncesi, katılımcılar Koleksiyoner Serdar Kürkbabaoğlu'nun koleksiyonunda yer alan afişlerden oluşan ''Türkan Şoray Filmi Afişleri Sergisi'ni gezdi.