Eğitim İş Samsun Şube Başkanı İsmail Tutoğlu, Atatürk’ü konu alan 'Veda' filmine öğrencilerini götürmek isteyen öğretmen ve idarecilere örtülü ve sözlü bir şekilde, milli eğitim müdürlüklerince, bürokratik zorluk çıkarıldığını ileri sürdü.

Tutoğlu yaptığı açıklamada, öğrencilerini 'Veda' filmine götürmek isteyen öğretmen ve idarecilere her trülü zorluğun ve bürokratik engelin çıkarıldığını, örtülü ve sözlü olarak uyarı yapıldığını iddia etti. Tutoğlu, açıklamasında şöyle dedi:

“Bu tür baskıların ancak darbe dönemlerinde yaşandığını demokratik ülkelerde böyle bir uygulamanın olmaması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Eğitim-İş olarak bu konu ile ilgili oluşabilecek sorunlarda tüm çalışanlara hukuksal yardımda bulunmayı taahhüt ediyoruz.”

Tutoğlu, böyle bir olayın antidemokratik olduğunu değerlendirerek, "Eğitim İş olarak buradan çağrıda bulunuyoruz. Tüm Atatürkçü, aydın, demokrat, çağdaş, Cumhuriyet öğretmenlerini ve velilerimizi; öğrencilerine Atatürk’ü konu alan 'Veda' ve 'Dersimiz Atatürk' filmlerini izletmeye bu anti demokratik tavra karşı demokratik tavır göstermeye davet ediyoruz" dedi.