Ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazanan etkinlikte toplam 78 öğrenci ve 13 danışman öğretmen görev alırken, Bilim Şenliğinde, farklı alanlarda toplam 25 adet proje sergilendi.
Yürütücülüğünü Akif Palalı Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ahmet Boyraz’ın yaptığı etkinlikte, Gezen GPS, APAL’ın mutfak alışkanlıkları, zeytin sineğiyle organik mücadele, çocuk hikayesi, sınavların dijital yapılması, Ata tohumu, Kadına Değil Şiddete El Kaldır, çocuklara eşit davranmak gibi beğenilen projelerin sunumu yapıldı.


Katılımcılar tarafından, gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın gençlerin geleceğe hazırlanmasında son derece önemli olduğu ve gençlere ışık kaynağı olabilecek orijinal fikirlerin ortaya çıkmasına vesile olduğu ifade edildi. 
APAL Okul Müdürü Cem Topal,  törende yaptığı konuşmasında “Okulumuza ismini veren onur konuğumuz Şehit Akif Palalı’nın annesi  Dursun Palalı’ya, etkinliğimize katılım gösteren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Uygar İnal’a, desteklerini esirgemeyen Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’a,  Sarıçam Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Şükrü Gedik’e , katılım gösteren değerli okul müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu fuar için çok çalıştılar ve sonucunda hepsi birbirinden değerli çok önemli projeler ortaya çıkardılar. Öğretmenlerimizle de öğrencilerimizle de gurur duyuyorum. Hepsine teşekkür ediyorum.”dedi.


Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal ise,  böylesine anlamlı ve önemli bir organizasyonda bulunmaktan dolayı mutluluğunu söyleyerek, ”Burada şunu gördüm ki geleceğimizin teminatı yavrularımızın gözlerindeki ışık bizlere ümit vermiştir. Bilimi teknolojiyi yakından takip ederek projeler üretip geliştiren ve öğrencilerimizin bu çabasında emeklerini eksik etmeyen çok değerli öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.