Adana Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, 'Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın geçen yıla göre yüzde 30'luk bir büyüme gösterdiğini, fuar alanının da 10 bin metrekareden 18 bin metrekareye ulaştığını söyledi.

'Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı' ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Avcı, fuara yurt içi ve yurt dışından katılan ziyaretçilerin, kendileri açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Avcı, “Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın tercih edilmesinde önemli faktörler yer alıyor. Bunlardan birisi de nakliye. Çünkü her seferinde buradan önemli miktarda sipariş veriyorlar, bu da nakliyede yarı yarıya fark ediyor. Girdiler ticarette önemli yer tutarlar. O nedenle 'Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın büyümesi ve ürün çeşitlerinin çoğalması hem mobilyacı esnafı hem de adana için çok önemli” dedi.

 

“FUAR YÜZDE 30'LUK BİR BÜYÜME GÖSTERDİ”

Fuarın yüzde 30'luk bir büyüme gösterdiğini kaydeden Avcı, bunun yeterli olmadığını, kente yeni bir fuar merkezinin daha kazandırılmasının bir zorunluluk olarak öne çıktığı yorumunda bulundu. Yapılacak yeni fuar merkezinin bir çadır olmaması uyarısında bulunan Avcı, sektör temsilcileri olarak beklentilerinin de kalıcı bir fuar merkezi olduğunun altını çizdi. Avcı, “

Şimdi bizde fuarlar tabi ilk baştan bu yana biz bu fuarı 1-2-3 diye tanımlıyoruz ama altıncısı düzenleniyor Adana da. Ama her yıl fuarlara bir öncekinden daha güzel oluyor. Çünkü daha fazla tanınıyor hem üyelerin kendisi fuara hazırlıklarını tam olarak yapıyor, hem de stantlarını daha iyi yapıyorlar. Stantları yaptıktan sonra mevcut mobilya sektöründe üyelerimizin de yeni mobilya takımlarını yapmasını sağlıyor” ifadesini kullandı.

 

“FUAR ALANINI 10 BİN METREKAREDEN 18 BİN METREKAREYE ÇIKARTTIK”

Fuarın çok ciddi avantajları olduğunu kaydeden Yalçın Avcı, bunun yanında TÜYAP gibi bir organizasyonla çalışmanın da ayrı bir güzellik olduğunu ifade ederek, TÜYAP'ın bu noktada iyi bir fuar organizasyonu üstlendiğini savundu. Avcı, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Reklamını iyi yapıyor, oda olarak da beraber yapıyoruz. Hem çevre illerde tamamen reklamı iyi yapıyoruz alım heyetlerinin buraya gelmesini sağlıyoruz. Bir ilkede imza attık yurt dışında alım heyetlerinin geliş ücretlerini ödedik burada konaklamalarını sağladık ve tabi buraya ve bu dönemde fuarın daha iyi geçmesine neden olduk. Yani biz fuardan daha fazla katılım olmasını sağladık. Alım heyetleri daha fazla hem bir katılım yaptık. Mevcut fuar alanında geçen yıl 10 bin metre yer kapatmışken, bu yıl 18 bin metrekareye çıkarttık.”

 

“HATAY DA FUARA ORTAK OLMAK İSTİYOR”

Fuara; Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ın da katılımını sağladıklarını, bu illerden de firmaların fuara katılım gösterdiğini dile getiren Avcı, sadece Hatay'dan katılan firma sayısının 17 olduğu bilgisini verdi. Hataylı firmalarının fuar alanına ek bir koridor yaptırmayı ve fuara ortak olmayı düşündüğünü vurgulayan Avcı, bu konuda kendilerinin de farklı düşünceleri olduğunu anlattı. Adana'da ciddi bir mobilya potansiyeli olduğunu, aynı potansiyelin Hatay'da da öne çıktığı yorumunda bulunan Yalçın, “Çukurova Fuarı, ek bir bina daha yapmak gerekiyor diye düşünüyorlar. Burada hisse almayı düşünüyorlar. Bakan Bey de buraya geldiğinde bunu gündeme getirdiler. Bakan; 'Böyle bir oluşuma bizde katkı koyarız'  dedi. Hatay Ticaret Odası da buradan belediyede katkı alabiliriz biz sermaye ile aynı binadan yeni bir bina yaptırabileceklerini dile getirdi” dedi.

 

“ÇUKUROVA ULUSLARARASI MOBİLYA VE DEKORASYON FUARI OLABİLİR”

“Tabi o zaman çok mükemmel bir şey olur. Hatay ile birlikte Ortadoğu'ya yakınlığımız var zaten. Bizim nakliyemiz ucuz oluyor bunu daha öncede söylemiştim TIR başına bin 500 TL fark ediyor. Hatay'dan eşdeğerdeyiz biz. Hatay ile aramız 1.5-2 saat” yorumunda bulunan Yalçın, “Adana'dan yük alan bir TIR, Hatay'dan geçerken oradaki ürünü de alabilir ve ortaklaşa ürün hazırlayıp gönderebiliriz. Buradan ortaklaşa çok büyük mükemmel bir fuar yapabiliriz. Zaten Adana da yaptığımız uluslar arası bir fuar ama Çukurova Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarı olabilir. Bu da oldukça önemli” dedi.

 

“ESNAF FUARDAN OLDUKÇA MUTLU AYRILDI”

Esnafın fuardan mutlu ayrıldığını, yapılan araştırmaların da bunu ortaya koyduğunu ifade eden Yalçın, “Bu da bizim için ve ekonomi için çok önemli tabi inşallah önümüzdeki fuar daha da iyi olacaktır ve bundan umutluyuz. Çünkü fuarın ayrı bir katkısı da esnafımız yeni müşterilerle tanışıyor ve yurt içi yurt dışı bağlantılar yapabiliyor. Bu durum, fuar sonrası esnafın müşteri potansiyelini daha da genişletiyor dolayısıyla işleri daha da iyi oluyor. Tabi birazda bu işler kısmet işi ama yinede sonuçlara göre fuar esnafımız açısından son derece iyi geçti diyebilirim” yorumunu paylaştı.

 

“BİR TANITIM GRUBU KURULARAK MOBİLYA SEKTÖRÜ TANITILMALI”

Adana'da bulunan her firmaya gittiklerini ve onları; 'Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'na davet ettiklerini anlatan Yalçın, bu davetlerine bazı firmaların olumlu yanıt vermeyerek, fuara katılmadığını belirtti. Fuara katılmayan firmalara çağrıda bulunarak, “Artık yeter, gelin fuarlara katılın. Adana mobilya sektörünü hep beraber kalkındıralım ve büyütelim” çağrısını da yapan Yalçın, açıklamasının devamında şu görüşleri dile getirdi; “Mobilya sektörü çok önemli bir sektör. Bu sektörün tanıtımında gelen alım heyetlerinin katılımı önemli. Mutlaka valiliğin, belediyenin, ticaret odasının, sanayi odasının ve milletvekillerinin tamamının buna katkı sağlaması gerekiyor. Yani bunların kendi aralarında bir tanıtım grubu kurup mobilya sektörünü tanıtmalı. Kısaca Adana'da herkes taşın altına elini koymalı bürokrasinin esnafın önünü açmalı ve elini güçlendirmelidir. Kendini adanalı hisseden herkes için geçerli. Herkes Adana için esnaflar için mutlaka bir şeyler yapmalıdır diye düşünüyorum.”