Siyaset

Şener’den Erdoğan’a ‘Kunta Kinte’ cevabı

Abone Ol


TÜRKİYE Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, katıldığı Ruhat Mengi ile Her Açıdan programında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kunta Kinte benzetmesine cevap verdi. Ruhat Mengi’nin “Başbakan Erdoğan SSK’lıları Kunta Kinte’ye benzeterek ’Ben de sizin gibi Kunta Kinte’ydim. Ben de SSK’lıydım’ dedi. Sizce SSK’lı olmak Kunta Kinte olmak mıdır?” sorusu karşısında Şener şöyle konuştu:

* SORUMLULUK KENDİSİNDE: Sayın Başbakan’ın bu Kunta Kinte’ye benzetmesi de bir başka alaydır, bir sorumlu kişinin bakanın başbakanın hatta bir milletvekilinin geniş halk kitlelerinin acılarına ızdıraplarına böyle yaklaşması, zenci-beyaz ayrımına benzetmesi mümkün değildir, doğru değildir, ahlaki değildir çünkü sorumluluk kendisindedir. 2’ncisi biliyorsunuz milletvekili emeklileri yüksek bir ücret alırlar yani 5 bin liralık bir emekli maaşı vardır. Kendisine çok özel bir statüde emeklilik hakkına sahip başbakanın, milletvekilinin, bakanın kendisini, hayat şartları çok düşük ihmal edilmiş olan emekli vatandaşlarımızın konumuyla eşdeğer gösterip ben de sizin gibiyim demesi yakışık almaz bir şeydir. Gerçekten Kunta Kinte benzetmesi yapılacaksa ülkenin şu anda Kunta Kinte’leri işsizi, emeklisi, yoksuludur.

* SORUNLARI GEÇİŞTİRİYORLAR: Türkiye’deki emekliler biz insanca yaşamak istiyoruz, insanca sağlık hizmetlerinden yararlanmak istiyoruz, bu ülkeye verdiğimiz emeklerin karşısında hak ettiğimiz ücreti almak istiyoruz diyor, bunu bekliyor. Ama sorumlular buna cevap vermiyor. Kunta Kinte türü benzetmelerle geçiştiriyor sorunları. Asıl sağlıksızlık burada, yanlışlık burada. Şu anda Türkiye, dünyanın en fazla işsizinin olduğu ülkedir. İnsanlar umut etmek istiyor ama maalesef işsizin derdi sorunu, bu ülkenin perişan insanlarının hali ve sorunu 3 yıldır siyasetin gündemine girmiyor.