Geçen yıl devlet üniversitelerinin ile vakıf üniversitelerinin 4 yıllık bölümlerine kazanan maddi durumu yetersiz Seyhanlı öğrencilere bir defaya mahsus yapılan 500 TL’lik eğitim yardımının miktarı, ekonomik koşullar göz önüne alınarak bu yıl 2 bin TL’ye yükseltildi.

KOMİSYONDAN VE MECLİS’TEN OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Günün ekonomik koşullarında öğrenciler arasında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi amacıyla Seyhan’da ikamet edip bir lisans bölümü üniversiteye yerleşmeye hak kazanmış ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımını öngören Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün teklifi, havale edildiği müşterek komisyondan oybirliği ile geçti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TOPLAMDA 2 BİNER TL EĞİTİM YARDIMI YAPILACAK

Meclis toplantısının son birleşiminde komisyon raporu oybirliği ile kabul edilerek, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen Seyhanlı öğrencilere, ödüllendirme amaçlı, karşılıksız olarak toplamda 2 bin TL eğitim yardımında bulunulması karara bağlandı.

BAŞVURULAR EYLÜL AYINDA YAPILACAK

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının birinci ve ikinci döneminde biner lira olmak üzere toplamda 2 bin TL olarakyapılacak eğitim yardımından yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuruları Eylül ayında kabul edilecek.

EĞİTİM YARDIMINDAN YARARLANMA KOŞULLARI

Eğitim yardımından yararlanacak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, ailesinin ikamet adresinin Seyhan’da olması, Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazanmış olmak ya da Türkiye ve KKTC’de yerleşik vakıf üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini tam burslu kazanmış olmak ve aile gelir durumu bakımından yardıma muhtaç olması koşullarına haiz olması gerekiyor. 4 yıllık kazanan şehit ve gazi çocuklarına gelir kriterine bakılmaksızın eğitim yardımı yapılacak.

Kararın oybirliği alınmasının çok anlamlı ve değerli olduğunun altını çizen Başkan Akif Kemal Akay,  tüm meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Akay, “Seyhan, yoksul yurttaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir kent. Bir çok aile başta ekonomik sorunlar olmak üzere tüm olumsuzluklara göğüs gererek evlatlarının üniversite eğitimi alması için fedakarlıklar yapıyor. Seyhan Belediyesi olarak, ilçemizde ikamet edip bir lisans bölümünü kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vererek öğrencilerimiz arasında oluşabilecek olumsuzlukların bir nebze de olsa giderilmesine katkı sunmak istedik. Bu destekle gençlerimizin ve ailelerinin yüzünde bir tebessüme neden olabilirsek ne mutlu bize. Bu kararın altında imzası bulunan herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.