Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, önceki döneme ait mal ve hizmet alımlarına ilişkin son günlerde basın yayın organlarında çıkan yorum ve haberlerle ilgili açıklama yaptı.
Çelikcan, "Uygun olmayan mal ve hizmet alımları ile ilgili sorumlu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Belediyemiz iç denetim birimi de çalışmalarını tamamlayıp Ankara'da bulunan İç Denetim Koordinasyon Merkezi'ne göndermiştir. Bununla ilgili yasal işlemler devam etmektedir. Biz göreve geldiğimizden bu yana şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Bundan sonra da böyle devam edecektir. Amacımız Yüreğir'in tek kuruşunun heba olmamasıdır." diyerek ilçenin parasını en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti.

Başkan Çelikcan, "Bir süredir medyada Yüreğir Belediyesi'nin önceki dönemlerine ait mal ve hizmet alımlarına ilişkin olduğundan yüksek fiyatlarla yapıldığı yönünde haber ve yorumlar yapılmakta ve kamuoyuna açıklanma istenmektedir. Önceki yıllara ait hesaplar; meclis üyelerimiz tarafından incelenmiş, mal ve hizmet alımlarına ait ödemelerin yüksek olması nedeniyle bu kalemi onaylamamış, incelenmesi istemiştir. 2008 yılına ait mali işlemler Sayıştay denetçileri tarafından incelenmiş, rapora bağlanmış ve bir çok firmadan alınan mal ve hizmet alımları için soruşturmalar düzenlenmiş bir kısım firmalardan fazla ödenenler tahsil edilmiştir. Belediyenin 2008 yılına ait iş ve işlemlerini inceleyen mülkiye müfettişi de bir ihale işlemi sonucunda inceleme başlatmış ve belediyenin önceki dönem 2 üst düzey yöneticisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Yapılan idari ve yargı incelemeleri neticesinde tüm sonuçları ayrıntılı olarak tüm şeffaflığı ile kamuoyuyla paylaşılacaktır. Duyarlılığı sebebiyle tüm halkımıza teşekkür ederim." dedi.